ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τριετή δάνεια συνολικού ύψους 115 δισ. ευρώ χορήγησε σήμερα η ΕΚΤ
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χορήγησε σήμερα τριετή δάνεια, συνολικού ύψους 115 δισ. ευρώ, στην πρώτη πρόσκλησή της για υποβολή προσφορών με τους πιο ευνοϊκούς όρους που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.
Αντιμετωπίζοντας μία βαθιά ύφεση και την κατάρρευση της αγοράς, η ΕΚΤ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να δώσει στις τράπεζες πρόσβαση σε περισσότερα στοχευμένα μακροπρόθεσμα δάνεια (TLTRO) και να μειώσει το επιτόκιό τους έως το -0,75%, πληρώνοντας ουσιαστικά τα πιστωτικά ιδρύματα για να πάρουν τα κεφάλαια αυτά και να τα χορηγήσουν στη συνέχεια στην πραγματική οικονομία.
Η διάθεση των 115 δισ. ευρώ ακολουθεί τη γνωστοποίηση από τις τράπεζες ότι θα αποπληρώσουν πρόωρα δάνεια, ύψους 92,6 δισ. ευρώ, που είχαν λάβει στο πλαίσιο προηγούμενων TLTRO.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Σε υψηλά 3 ετών αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός – Ενέργεια και Μέση Ανατολή πιέζουν τα νοικοκυριά
- Βουλή: Αυτή είναι η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος – Προθεσμία 2 μηνών για την υποβολή της έκθεσης
- ΔΕΘ: Νέο πακέτο παρεμβάσεων μετά τα 300 ευρώ – Στο τραπέζι η έκτακτη ενίσχυση να φτάσει έως μισή σύνταξη
- H CrediaBank στηρίζει το έργο του ΕΚΑΒ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.