• Οικονομία

    Goldman Sachs: Πρώην μεγαλοστέλεχος της Bank of America προτείνεται για ανεξάρτητος διευθυντής

    Tom Montag

    Tom Montag


    Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Goldman Sachs πρότειναν το πρώην στέλεχος της Bank of America, Τομ Μόνταγκ, για τη θέση του ανεξάρτητου διευθυντή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

    Ειδικότερα, ο Μόνταγκ προτάθηκε να συμμετάσχει στις επιτροπές ελέγχου, κινδύνου και εταιρικής διακυβέρνησης και διορισμού του διοικητικού συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση του ομίλου, ανέφερε η τράπεζα της Wall Street.

    Η πρόταση βέβαια, υπόκειται στην πλήρη έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

    Ποιος είναι ο Μόνταγκ

    Ο Μόνταγκ αποσύρθηκε όντας ο δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος στην Τράπεζα της Αμερικής το 2021, εν μέσω ερωτηματικών σχετικά με το στυλ της ηγεσίας του.

    Καθώς ο κόσμος αντιμετώπισε την πανδημία του 2020,  ο Montag πίεσε αρχικά τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να δουλεύουν από το γραφείο παρά τις εντολές της κυβέρνησης για παραμονή στο σπίτι.

    Σύμφωνα με δηλώσεις υπαλλήλων της Bank of America που αποχώρησαν πρόσφατα, αυτό δημιούργησε, εκτός άλλων, σύγχυση μεταξύ των εργαζομένων.

    Ηγήθηκε των επιχειρήσεων της Goldman στην Ιαπωνία

    Σημειώνεται ότι ο Montag κάποτε ηγήθηκε των επιχειρήσεων της Goldman στην Ιαπωνία και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν ο μεγαλύτερος μεμονωμένος φορολογούμενος της χώρας, σύμφωνα με το Reuters.

    Στην Bank of America, ηγήθηκε του παγκόσμιου τμήματος τραπεζών και αγορών και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συγχώνευση της Merrill Lynch και της Bank America, που αναμόρφωσε την τράπεζα μετά την οικονομική κρίση.

    Στήριξη στον Σόλομον

    Ο Μόνταγκ αναμένεται να στηρίξει τον πρόεδρο και CEO Ντέιβιντ Σόλομον της Goldman, εν μέσω μιας διάχυτης δυσαρέσκειας στην επενδυτική τράπεζα για τις επιδόσεις της, με τον ίδιο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

    Ο CEO, Ντέιβιντ Σόλομον έχει γίνει στόχος επικρίσεων τον τελευταίο καιρό, με πολλούς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, σημειώνοντας ότι ασχολείται περισσότερο με τα μουσικά projects του (έχει εμφανιστεί σε διάφορα events ως DJ), παρά με τα προβλήματα της τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ντέιβιντ Σόλομον: Ανακατατάξεις στο διοικητικό συμβούλιο εν μέσω εμφυλίου στη Goldman Sachs

    BBVA: Πάνω από 2.600 προσλήψεις ειδικών τεχνολογίας ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα

    Wall Street: Ανάκαμψη για τις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ