• Τράπεζες

    BBVA: Πάνω από 2.600 προσλήψεις ειδικών τεχνολογίας ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα

    Carlos Torres Vila, CEO Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

    Carlos Torres Vila, CEO Banco Bilbao Vizcaya Argentaria


    Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να προσλάβει περισσότερα από 2.600 άτομα φέτος στο πλαίσιο ενός μπαράζ προσλήψεων ειδικών με τεχνολογικό υπόβαθρο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 1.000 από τις νέες προσλήψεις θα έχουν έδρα στην Ισπανία. Ακόμη, η τράπεζα ανέφερε ότι 1.200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 500 στην Ισπανία, έχουν ήδη ενταχθεί στην τράπεζα μέχρι στιγμής φέτος, ενώ στο τέλος του 2022, η τράπεζα απασχολούσε 115.675 άτομα παγκοσμίως.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια ενίσχυσαν τα έσοδα της ισπανικής τράπεζας.

    Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της BBVA ανήλθαν σε 1,85 δισ. ευρώ από 1,325 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν άλμα 43% στα 5,64 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα της τράπεζας σκαρφάλωσαν στα 6,96 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 29% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Οι αναλυτές περίμεναν η τράπεζα να ανακοινώσει καθαρά κέρδη 1,67 δισ. ευρώ με καθαρά έσοδα από τόκους 5,57 δισ. ευρώ.

    Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας fully-loaded common equity Tier 1 της τράπεζας διαμορφώθηκε στο 13,13% στο τέλος του τριμήνου από 12,61% στις 31 Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alpha Bank: Σημαντική πτώση του κόστους στέγασης στο 5μηνο

    Προειδοποίηση Στουρνάρα: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, αλλιώς 15 χρόνια για πραγματική σύγκλιση

    ΤΧΣ: Τέλος εποχής για τις συμμετοχές του στις τράπεζες 



    ΣΧΟΛΙΑ