• Οικονομία

    Goldman Sachs: H Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέμβριο

    • NewsRoom
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Την πεποίθησή τους ότι η Fed είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια από τις 31 Οκτωβρίου έως τη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου υποστήριξαν οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs το Σάββατο, ενώ προέβλεψαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη όταν συγκεντρωθούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.

    “Τον Νοέμβριο, πιστεύουμε ότι η περαιτέρω εξισορρόπηση της αγοράς εργασίας, τα καλύτερα νέα για τον πληθωρισμό και η πιθανή επερχόμενη υποχώρηση ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου θα πείσουν περισσότερους συμμετέχοντες ότι η FOMC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς) μπορεί να παραιτηθεί από μια τελική αύξηση φέτος”, γράφουν σε έκθεσή τους οι στρατηγοί της επενδυτικής τράπεζας.

    Το επόμενο έτος θα μπορούσε να σημειωθεί “σταδιακή” μείωση των επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται, πρόσθεσαν οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman.

    Είπαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2023 στο 2,1% από 1%, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενημερώσουν τις οικονομικές προβλέψεις τους την Τετάρτη , αντανακλώντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: «Γράφουμε Ιστορία – Στη σύγχρονη, κυβερνώσα Αριστερά, είμαστε πολλοί και όχι λίγοι»

    Παραχωρήσεις: Ποιες νέες μεγάλες «μάχες» ακολουθούν μετά την Αττική Οδό – Όλοι οι πρωταγωνιστές

    Τόνι Ο Ράιλι: Η ύβρις ενός μεγιστάνα που τιμωρήθηκε αυστηρά



    ΣΧΟΛΙΑ