ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον κίνδυνο ύφεσης για τη Γερμανία, εξαιτίας των συνεπειών από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ, επισημαίνοντας τις πιέσεις που δέχεται η ευρωπαϊκή οικονομία.
Σε δηλώσεις του στο Bloomberg TV, ο Νάγκελ περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης ως «στασιμότητα» και εξέφρασε την ανησυχία ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ίσως οδηγηθεί σε ύφεση.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία προχωρά σε μειώσεις επιτοκίων με στόχο τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, υπό το βάρος της αβεβαιότητας που προκαλούν οι δασμοί και οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος της Bundesbank υποστήριξε την ανάγκη εξεύρεσης ενός συμβιβασμού στο θέμα των δασμών, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη μελλοντική πορεία της γερμανικής οικονομίας. Όπως σημείωσε, οι αυξημένες δημόσιες δαπάνες που σχεδιάζει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην οικονομία, χωρίς όμως να τροφοδοτήσουν πληθωριστικές πιέσεις.
Διαβάστε επίσης
Eurobank Equities για Coca-Cola HBC: Τα περιθώρια για περαιτέρω άνοδο στη μετοχή στενεύουν
Κλάους Σβαμπ: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκινά έρευνα εναντίον του
Goldman Sachs: Αύξηση τιμών στόχων για Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
