• Οικονομία

    Γερό «λίφτινγκ» στη φορολοταρία – Έπαθλα έως και 50.000 ευρώ το μήνα


    Στην πλήρη αναμόρφωση της φορολοταρίας προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρήθηκε πως ο τρόπος που λειτουργεί μέχρι και σήμερα δεν έχει ιδιαίτερα πέραση στους φορολογούμενους.

    Το μέτρο προβλέπει ότι κάθε μήνα κληρώνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους και πλέον, τα ποσά μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 50.000 ευρώ το μήνα.

    Το νέο σύστημα θα λαμβάνει υπόψη επιπλέον παράγοντες, όπως το ποσό που δαπανάται σε σχέση με το ύψους του εισοδήματος και εάν η οικογένεια είναι τρίτεκνη ή πολύτεκνη. Συγκεκριμένα το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι:

    -Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.

    -Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

    -Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ.

    Η υπερ-κλήρωση

    Επιπλέον τα Χριστούγεννα αναμένεται να υπάρξει και μια υπερ-κλήρωση, την οποία το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ως κάτι αντίστοιχο με τα… λαχεία, καθώς θα μπορεί να αλλάξει τη ζωή των υπερτυχερών. Σε αυτή την ιδιαίτερη λοταρία θα κληρώνονται βραβεία, με τα ποσά να φτάνουν έως και 100.000 ευρώ.

    Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Ποιες αποδείξεις έχουν έκπτωση φόρου – Νέα φορολοταρία με έπαθλα έως 100.000 ευρώ

    Πρόγραμμα για 150.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ