Οικονομία

Γεωργιάδης: Πρόβλημα θα έχει μόνο η διασκέδαση με τα νέα μέτρα, όχι η εστίαση

  • NewsRoom
Γεωργιάδης: Πρόβλημα θα έχει μόνο η διασκέδαση με τα νέα μέτρα, όχι η εστίαση

Άδωνις Γεωργιάδης-Υπουργός Ανάπτυξης


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, για να νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Δευτέρα η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον.

Σχετικά με την αλλαγή ωραρίου λειτουργίας σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης από τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως «η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν».

Μάλιστα χαρακτήρισε σχετικά ήπια τα μέτρα και εκτίμησε ότι θα πλήξουν λίγο την εστίαση.

Δεν έχει μπει ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε.

Γεωργιάδης: Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του την Πρωτοχρονιά;

Απαντώντας στην κριτική ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν τώρα λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, είπε ότι «ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα».

Όπως εξήγησε φαίνεται ότι αυξάνεται μεν ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά δεν πιέζεται στο σύστημα υγείας.

«Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα. «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν»

Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες, ο υπουργός επισήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές.

Τόνισε ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες. «Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες,  εάν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο».

Και συνέχισε λέγοντας : «Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία».

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ