• Οικονομία

    Γεωργιάδης: Κομβικό σημείο του Ταμείου Ανάκαμψης η ανάπτυξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Σε συζήτηση με θέμα την «Ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα και ειδικότερα την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης» συμμετείχε ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών, το οποίο μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στο φυσικό του χώρο.

    O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην ερώτηση αν μπορούμε να τα καταφέρουμε ως χώρα, αναφέρθηκε στα όσα έχει πετύχει η Ελλάδα έως σήμερα.

    «Η Ελλάδα πέτυχε μεγαλύτερη απορρόφηση κατά 11 δις ευρώ από το Ταμείο Επενδύσεων το 2020», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι από την 22η θέση που βρισκόταν η χώρα στον τομέα της απορρόφησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων πριν 2 χρόνια, φέτος βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ από το ΕΣΠΑ έχουν αξιοποιηθεί επιπλέον 4 δισ. ευρώ από αυτά που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί για το έτος 2020.

    «Το ρεκόρ του 2020 είναι απαραίτητο να το επιτύχουμε και τα επόμενα 5 χρόνια και θα το κάνουμε με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε ο Υπουργός. Το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για την απορρόφηση των πρώτων κονδυλίων του Ταμείο Ανάκαμψης φέτος το καλοκαίρι.

    Τέλος, ο Υπουργός τόνισε ότι ένα από τα πιο κομβικά σημεία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η κινητροδότηση για την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα τις κάνει πιο ανταγωνιστικές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους σιδηροδρόμους, η αναβάθμιση των οποίων είπε ότι είναι «ο κρίκος που λείπει για την δημιουργία στην χώρα μας μεγάλων “logistics centers”».

    Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης και οι Θεόδωρος Σκυλακάκης, Κώστας Σκρέκας και Χάρης Θεοχάρης ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκυλακάκης: Τα 19 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης να δημιουργήσουν μόχλευση της τάξης των 60 δισ. ευρώ

    Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο για τις μεταλλάξεις – Τι λένε τα σενάρια του Μεσοπρόθεσμου

    Κομισιόν: Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επιστρεπτέες προκαταβολές



    ΣΧΟΛΙΑ