• Οικονομία

    Γ. Προβόπουλος: «Η ανταγωνιστικότητα δεν κερδίζεται με υποτίμηση του νομίσματος»

    • NewsRoom
    Προβόπουλος

    Γιώργος Προβόπουλος. πρώην Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Το 180% του ΑΕΠ, οι αδύναμοι ισολογισμοί των τραπεζών, η ανεργία και η διαδικασία απόκλισης είναι όσα θα μας απασχολήσουν την επόμενη δεκαετία, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών για τους νέους εθνικούς στόχους που πρέπει να τεθούν για την περίοδο 2020-2030.

    «Το ΔΝΤ για να δει τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Προβόπουλος, «βλέπει τι έγινε πριν από 50 χρόνια. Είχαμε δυσμενείς συνθήκες και παραγωγικότητα μόλις 0,25%. Με βάση αυτές τις παραδοχές το ΔΝΤ λέει ότι τα επόμενα χρόνια ο ρυθμός μεταβολής της χώρας θα είναι -0,7%. Ακόμη και το 1% δεν είναι ικανό να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

    «Είχαμε μια εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Η ανταγωνιστικότητα, όμως, δεν κερδίζεται με υποτίμηση του νομίσματος», είπε ακόμη ο κ. Προβόπουλος, τονίζοντας ότι «όπλο μας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές».

    Από αριστερά προς τα δεξιά, ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Κώστας Δουζίνας, η Πρόεδρος του Δικτύου για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κα Άννα Διαμαντοπούλου , o κ. Δημήτρης Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, o δημοσιογράφος Πάυλος Τσίμας o πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Καθηγητής Οικονομίας και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Κωστής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προβόπουλος: Μόνο μια ταχύρυθμη ανάπτυξη θα μας σώσει στη δύσκολη αποστολή στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβόπουλος-Καλλιτσάντσης: Οι μέρες που η Ελλάκτωρ μαστίζονταν από έριδες πέρασαν-Τα επόμενα βήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόροι 5 δισ. ευρώ και παράρτημα στη Θεσσαλονίκη για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ