ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μείωση των επιτοκίων, για πρώτη φορά από το 2008, προχώρησε η Fed.
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι επενδυτές, με στόχο να προφυλάξει την αμερικανική οικονομία από την επιβράδυνση που καταγράφεται παγκοσμίως λόγω της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας.
Μάλιστα, η ανακοίνωση της Τράπεζας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες, καθώς «θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον αντίκτυπο των εισερχόμενων πληροφοριών για τις προοπτικές της οικονομίας και θα δράσει όπως κρίνει ότι είναι αρμόζον για να προασπίσει την ανάπτυξη».
Παράλληλα, η Fed ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να συρρικνώνει το χαρτοφυλάκιο των assets της Τράπεζας την Πέμπτη, δύο μήνες νωρίτερα του αναμενόμενου.
Οκτώ από τους 10 αξιωματούχους της επιτροπής νομισματικής πολιτικής ψήφισαν υπέρ της μείωσης του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου στο εύρος του 2%-2,25%. Δύο αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο ίδιο επίπεδο.
Οι αξιωματούχοι της Fed αναμένουν σταθερή επέκταση της οικονομίας, ωστόσο όπως αναφέρουν «οι αβεβαιότητες γύρω από αυτό το outlook παραμένουν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louis Vuitton: Πώς χτίζεται ένα brand που δεν φθείρεται ποτέ
- Ποια χώρα ζήτησε 8 ελληνικά F-16, σε ποιον κάναμε δώρο ένα πλοίο, τι συνέβη με Χατζημάρκου και Χαρδαλιά, τι συνδέει Πιέρ με Μαρινάκη, τι τρέχει στη Μονή Σινά
- Έρευνα της McKinsey & Company: Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ρισκάρουν και τους φέρνουν μεγάλες αποδόσεις
- Να γιατί η αντιπολίτευση δεν μπορεί να δει άσπρη μέρα
