• Οικονομία

    Euroworking Group: Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει λάβει

    • NewsRoom
    EuroWorking Group


    Τη σημασία της τήρησης όλων των δεσμεύσεων που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προς τους πιστωτές της επεσήμαναν προς την Αθήνα οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών που μετείχαν στο Euroworking Group και μελέτησαν την πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας.

    Η έκθεση συζητήθηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του EuroWorking Group για την προετοιμασία του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών ενημερώθηκαν για την πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα της Επιτροπής ότι σε κάποιους τομείς η πρόοδος είναι καλή και σε άλλους μικρότερη.

    Νέα στοιχεία αναμένεται να αποσταλούν ενόψει του Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου -ανέφερε η ίδια πηγή- όπου θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα.

    Την Παρασκευή οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής για τα προσχέδια των προϋπολογισμών όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης θα συζητηθούν στην συνεδρίασης της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (EFC), δηλαδή των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών σε επίπεδο ΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι αναλυτικά η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα κόκκινα δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ