ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο 9,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat.
Στην ευρωζώνη, ο πληθωρισμός έφτασε σε ύψος ρεκόρ, της τάξης του 10,6%.
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία (7,1%), στην Ισπανία (7,3%) και στη Μάλτα (7,4%). Το υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (22,5%), στη Λιθουανία (22,1%) και στην Ουγγαρία (21,9%).

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε δεκατρία.
Η μεγαλύτερη συμβολή στον ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από την ενέργεια. Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός, οι υπηρεσίες και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά.

Διαβάστε επίσης
Ανάπτυξη 6% φέτος και πληθωρισμός 10% – Οι προβλέψεις της Κομισιόν για μισθούς και πλεονάσματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρέβα Μητσοτάκη: Το Νόημα της παράδοσης στο εγχείρημα Nóema
- Άγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ: Ο άνθρωπος που σφράγισε το Ιράν για πάνω από τρεις δεκαετίες
- Στοιχημάτισαν για την επίθεση στο Ιράν και έγιναν εκατομυριούχοι – «Insider» ή τύχη;
- Ακυρώνονται ασφαλιστικά συμβόλαια, αυξάνονται τα ασφάλιστρα για τα πλοία στον Περσικό Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.