ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
MedWatch: Επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους – Στο σύστημα και οι ψυχολόγοι
Τους 82.412 έφτασαν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας το 2025, αυξημένοι κατά 4% σε σχέση με το 2024 (79.207).
Στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2025, επιβλήθηκαν συνολικά 17.556 διοικητικές κυρώσεις, έναντι 18.264 το 2024 και το χρηματικό ύψος των προστίμων ανήλθε σε 53.460.776 ευρώ, από 49.638.510 το 2024.
Η συνεχιζόμενη – χρόνο με τον χρόνο – αύξηση του συνολικού αριθμού των ελέγχων, η οποία φτάνει το 42% από το 2019 (58.059), έχει ως παρονομαστή τη στοχοπροσήλωση των έμπειρων στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στον επιχειρησιακό προγραμματισμό κάθε χρονιάς, αξιοποιώντας ολοένα και πιο αναβαθμισμένα ψηφιακά εργαλεία, τα οποία λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής ισχύος, σε συνδυασμό με τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία. Εργαλεία που σε καμία περίπτωση δεν καταργούν τον επιτόπιο έλεγχο, αλλά λειτουργούν συνδυαστικά.
H ψηφιοποίηση της διαδικασίας ελέγχου και η αντικατάσταση του χειρόγραφου δελτίου, με τη χρήση διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών (tablets), η άμεση καταχώρηση των αποτελεσμάτων, η ανάλυση των δεδομένων, η εφαρμογή μοντέλων εκτίμησης κινδύνου, η αξιοποίηση εργαλείων Business Intelligence (για τη μόχλευση των στοιχείων από την ψηφιακή κάρτα εργασίας και το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ), συμβάλλουν αποτελεσματικά στο έργο των επιθεωρητών.
Στόχος της Επιθεώρησης Εργασίας είναι η τήρηση της νομιμότητας προς όφελος τόσο του εργαζόμενου, όσο και του εργοδότη που λειτουργεί σύννομα και πλήττεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, μέσω ποιοτικών και στοχευμένων ελέγχων.
Διαβάστε επίσης:
Fed: Η επιστροφή Γουόρς φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον «φουσκωμένο» ισολογισμό των 6,6 τρισ δολαρίων
Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ
ΔΥΠΑ: Ημέρες Καριέρας με πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία με κλειστή την παροχή αερίου – Η επιστολή Δούκα
- Σκέρτσος: Στην Αθήνα οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 15
- Ιράν: Ο Τραμπ δεν θα ορίσει πότε και με ποιους όρους θα τελειώσει ένας νέος πόλεμος
- Γιατί η Deutsche Bank θεωρεί ότι ήρθε η εποχή του «δολαρίου της AI»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.