• Οικονομία

    Επιμένει ο Τσακαλώτος παρά το «χαστούκι» της Κομισιόν: Υπερπλεόνασμα 0,6% για το 2019

    • NewsRoom
    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Παρά τα αλλεπάλληλα «καμπανάκια» που χτυπάει η Κομισιόν για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Ελληνικής οικονομίας, λόγω των παροχών Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιμένει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ και θα υπερβεί τον στόχο κατά 0,6%, βγάζοντας ουσιαστικά «λάθος» την έκθεση της Κομισιόν.

    Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6 μονάδες και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο. Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί».

    Ακόμη, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατυπώνει επιφυλάξεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί» και συμπληρώνουν ότι η Κομισιόν «θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα δεδομένα το φθινόπωρο».



    ΣΧΟΛΙΑ