• Οικονομία

    Ελένη Τουλουπάκη: Η εισαγγελέας διαφθοράς που μάχεται για το καλό όνομα της Ελλάδας

    • NewsRoom
    Ελένη Τουλουπάκη

    Ελένη Τουλουπάκη


    H Ελένη Τουλουπάκη, εισαγγελέας διαφθοράς, μάχεται για το καλό όνομα της Ελλάδας, σχολιάζει σε άρθρο του το politico.eu. Έχει χαμηλό προφίλ, αλλά υψηλούς στόχους: «πρέπει να ξαναχτίσουμε το brand name της Ελλάδας. Πρέπει όλοι να εργαστούμε πολύ σοβαρά προς αυτήν την κατεύθυνση», τονίζει η Τουλουπάκη στη συνέντευξή της.

    Ήδη στις αρχές του 2018 θα καταθέσει τις πρώτες προσφυγές εναντίον αξιωματούχων στο πλαίσιο της υπόθεσης δωροδοκίας από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του εισαγγελικού σώματος.

    Η Τουλουπάκη επισημαίνει ότι η εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ενός διαλυμένου κράτους, αλλά τροφοδοτήθηκε από τις ίδιες τις χώρες που επέκριναν την Ελλάδα για την κακή της οικονομική διακυβέρνηση.

    Η Ελληνίδα εισαγγελέας διαφθοράς προσθέτει ότι έχει «δυο στόχους: να ξανακερδίσω τον πλούτο της Ελλάδας και το ηθικό της πλεονέκτημα».

    «Διαθέτω λιγότερα από δύο χρόνια σε αυτή τη θέση και σκοπεύω να τα εκμεταλλευτώ σωστά», υπογραμμίζει η Τουλουπάκη.

    Δεν θα είναι εύκολο και υπάρχουν κάποιοι που είναι επιφυλακτικοί ως προς τις ικανότητές της να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.

    Ο Γενς Μπάστιαν, ένας ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής στην Ελλάδα, σημειώνει ότι η Τουλουπάκη είναι «ικανή και διαθέτει τα προσόντα», όμως προσθέτει ότι «είναι ακόμη στην αρχή της θητείας της».

    Η ίδια στη διάρκεια της συνέντευξής στην στο politico.eu τόνισε επανειλημμένα ότι δεν πρέπει να την παρουσιάσουν ως ηρωίδα. Ο ρόλος της στη διαδικασία μεταρρύθμισης της Ελλάδας προϋποθέτει να μην τραβά πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ