• Οικονομία

    Εφραίμογλου για αναβάθμιση από την S&P: Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά

    • NewsRoom
    Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EBEA) Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

    Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EBEA), Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού


    Η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τόνισε ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    «Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, για πρώτη φορά από την κρίση του 2010, επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕBEA, με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor’s.

    «Αποτελεί ένα θετικό και ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές, που μπορεί να προσδώσει πολλαπλά οφέλη στην προσπάθειά μας να επιταχύνουμε την πραγματική σύγκλιση με τις χώρες της Ευρωζώνης και ασφαλώς να δημιουργήσουμε καλύτερους όρους χρηματοδότησης και προσέλκυσης επενδύσεων για να αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο.

    Η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, η προσπάθεια όμως για δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να συνεχισθεί, με συνέπεια και συνέχεια όλα τα επόμενα χρόνια. Οι μεγάλες διορθωτικές αλλαγές θα πρέπει να υλοποιηθούν, χωρίς άλλη αναβολή, για να βάλουμε επιτέλους στην άκρη όλα εκείνα που εμποδίζουν κράτος, θεσμούς, αγορές και επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

    Η αναβάθμιση της Ελλάδας πράγματι αποτελεί ένα παράθυρο ευκαιρίας στο μέλλον, αρκεί να δώσουμε περισσότερο οξυγόνο στις δυνάμεις της παραγωγής, της γνώσης και της δημιουργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης: 

    Άρθρο παρέμβαση: Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, και δεν πρέπει να την χάσουμε

    Κορκίδης: Σημαντική θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της οικονομίας

    Μητσοτάκης: Ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας η αναβάθμιση της S&P



    ΣΧΟΛΙΑ