• Οικονομία

    ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η ίδρυση νέου ταμείου πιστωτικής διευκόλυνσης χωρών

    • NewsRoom
    Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

    Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα


    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε χθες μία νέα δυνατότητα πιστωτικής διευκόλυνσης, ώστε να βοηθηθούν χώρες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και χώρες με ευαίσθητα μεσαία εισοδήματα στην αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες.

    Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε την έγκριση του ταμείου πιστώσεων (The Resilience and Sustainability Trust) σε μία ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αναφέροντας ότι αυτό θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Μαΐου.

    Σύμφωνα με την ίδια, η νέα υπηρεσία χρηματοδότησης θα ενισχύσει το αποτέλεσμα της διάθεσης των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων (596,06 δισεκατομμυρίων ευρώ) που διατέθηκαν την προηγούμενη χρονιά από τα πρόσθετα αποθεματικά συναλλάγματος του ΔΝΤ, επιτρέποντας στις πλουσιότερες χώρες να διαθέσουν τα αποθεματικά συναλλάγματος έκτακτης ανάγκης που διαθέτουν σε χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη.

    Ο στόχος του ΔΝΤ είναι η ίδρυση ενός ταμείου πιστώσεων με ελάχιστα διαθέσιμα 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου η χορήγηση ειδικής άδειας ασθένειας λόγω Covid

    Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ