• Οικονομία

    Δείτε τον πίνακα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων σε όλα τα ταμεία

    • NewsRoom


    Ποσά για αναδρομικά που κυμαίνονται από 5 ευρώ ως και 3.234 ευρώ θα δουν σήμερα το βράδυ στους λογαριασμούς τους 1.008.277 συνταξιούχοι του Δημοσίου, ΙΚΑ, Ταμείων ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΟΑΕΕ, και ΝΑΤ με την επιστροφή των «λάθος» κρατήσεων που είχαν στην κύρια σύνταξη για το διάστημα από 1ης/1/2012 ως και 30/6/2016.

    Ο πίνακας που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος περιλαμβάνει την τελική εκκαθαρισμένη καταβολή των αναδρομικών που θα δουν απόψε στα ΑΤΜ οι 1.010.000 συνταξιούχοι (για την ακρίβεια 1.008.277 δικαιούχοι). Τα ποσά των αναδρομικών είναι καθαρά μετά το φόρο 20%.

    Τα μεγαλύτερα ποσά θα λάβουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 2012. Οσοι αποχώρησαν το 2014 θα πάρουν λιγότερα γιατί είχαν τις λάθος κρατήσεις ασθενείας στην κύρια σύνταξη για λιγότερους μήνες, ενώ όσοι αποχώρησαν με σύνταξη από 1ης/1/2015 θα λάβουν ακόμη λιγότερα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

    Το ύψος των αναδρομικών που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των συνταξιούχων εξαρτάται όχι από τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα, αλλά από το ποσό που είχαν είτε από μια σύνταξη (κύρια) είτε από άθροισμα συντάξεων (κύρια, επικουρική ή και μέρισμα) πριν από τις μειώσεις του Μνημονίου.

    pianksdkaf

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήσεις υπέβαλαν 5 μέλη από το ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος: Απόλυτα νόμιμη, χωρίς μεσάζοντες, η συμφωνία, αλλά αν θέλετε ας την πάρουμε πίσω!



    ΣΧΟΛΙΑ