• Πολιτική

    Καμμένος: Απόλυτα νόμιμη, χωρίς μεσάζοντες, η συμφωνία, αλλά αν θέλετε ας την πάρουμε πίσω!

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Προσπάθεια να «μαζέψει» την περίφημη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση βλημάτων επιχείρησε να κάνει ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στους βουλευτές της ΝΔ για το θέμα. Παράλληλα, παρουσιάζοντας μια σειρά από έγγραφα, επέμεινε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πως είναι γνωστός, ενθυμούμενος υποθέσεις από το μακρινό ή το πρόσφατο παρελθόν. Ο κ. Καμμένος έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι αν υπάρχει πολιτική συμφωνία να μην πουλήσουμε, τότε να μην πουλήσουμε, τονίζοντας πάντως πως είναι μια καθόλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, χωρίς μεσάζοντες.

    «Ακούστηκαν και γράφτηκαν απίστευτα πράγματα τις τελευταίες ημέρες. Το παραμύθι του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης τελειώνει εδώ. Επί έναν μήνα έχετε επιδοθεί προσωπικά οι φερόμενοι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι σε επιχείρηση κατασυκοφάντησης που φθάνει τα όρια εθνικής μειοδοσίας. Παρουσιάζετε μια καθ’ όλα νόμιμη υπόθεση ως διαφθορά. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων. Είστε συνηθισμένοι από τις υποθέσεις που χειριζόσασταν εσείς. Γιατί δεν ζητήσατε τη σύγκληση της επιτροπής της Βουλής; Γιατί θέλατε να κατασκευάσετε σκάνδαλο», ήταν αυτά που δήλωσε ο υπουργός κατά την αρχική του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής.

    Όσον αφορά στον ταξίαρχο Παπαδάκη και το περίφημο περιστατικό – το οποίο δεν αρνήθηκε πως συνέβη, αλλά αντίθετα επιβεβαίωσε εμμέσως – ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει επίσημη αναφορά του, διότι εκλήθη σε απολογία και –κατά τον ΥΠΕΘΑ- δεν γνώριζε το σχετικό υπόμνημα. «Αποδεικνύεται πλήρως ότι ουδέποτε υπέβαλα αναφορά σε οποιαδήποτε διοικητικό όργανο ή αρχή», ήταν η φράση του κ. Παπαδάπη, σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα: «Υπάρχει ένα υποκλαπέν από τον κομπιούτερ του Παπαδάκη σύνολο μηνυμάτων που ο Λοβέρδος τα έκανε αναφορά».

    Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, σημειώνοντας ότι εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την Σ. Αραβία και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς.

    Συνεπώς, προσέθεσε ο κ. Καμμένος , επί ένα μήνα συζητάμε μια αναφορά που ο ίδιος λέει ότι δεν κατέθεσε και κατά τη δική του άποψη «κάποιοι θέλουν να χαλάσουν τη συμφωνία». Μάλιστα, για να δείξει ότι είναι καθαρός υποστήριξε ότι από την πώληση δεν μπορούν να βγουν μίζες.

    Αναφορικά με την διαφορά στην ποσότητα των βλημάτων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η μόνη συμφωνία ήταν για 300 βλήματα και «αλλαγή αριθμού πυρομαχικών δεν μπορεί να υπάρξει».

    «Αυτά που λέει ότι θα παίρνανε 300 και τα υπόλοιπα θα πήγαιναν στην έρημο δεν υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες», τόνισε, ισχυριζόμενος ότι το «μόνο που ξέραμε ήταν ότι εκπρόσωπος της   Σαουδικής Αραβίας και ελέγχθηκε πολλαπλώς και όσον αφορά ποινικό μητρώο και όσον αφορά τις προβλεπόμενες άδειες». Σε εκείνο το σημείο, ο κος Καμμένος κατέθεσε πλήθος εγγράφων που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι καθαρός.

    Είπε δε ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, «αλλά από τον κ. Μητσοτάκη», καθώς, όπως ανέφερε, το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιός του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

    Είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος του Β. Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Β. Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014.

    Δεν με ενδιαφέρει ποιός εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, με ενδιαφέρει ο νόμος και εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα αποδειχθεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη συμφωνία.

    Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ». Ο κ. Καμμένος κατέθεσε, δε, στα πρακτικά της Βουλής φωτογραφία του κ.Πατεράκη με τον Α.Γεωργιάδη.

    «Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα “παραδεισένια” λεφτά σας. Όσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος.

    Αντιπαράθεση με Ανδρέα Λοβέρδο

    «Μην συνδέετε το όνομά μου με πράξεις που δεν είναι σύμφωνες με τα κοινοβουλευτικά ήθη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για την αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη, την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα.

    «Κύριε υπουργέ, γι΄ αυτή την υπόθεση υπάρχουν ερωτήματα που θα απαντηθούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Οι διαδικασίες του Κοινοβουλίου θα είναι διαρκώς ανοιχτές. Ο καθένας όταν ερωτάται μπορεί να απαντά ή να απαντά δήθεν, αλλά να υπεκφεύγει. Από όσα είπε ένας ταξίαρχος που απαξιώσατε, εσείς επιλέξατε να απαντήσετε, όχι για το τι λέει, αλλά αν το έγγραφο αυτό κατατέθηκε ή που.

    Σας ενημερώνω ότι όσα έχει πει έχουν κατατεθεί στο στρατοδικείο Αθηνών, που ξέρετε ότι έχει ανοίξει διαδικασία και σας καλώ όση ώρα διαρκεί η συνεδρίαση, να ζητήσει η Βουλή, τι έγγραφα έχει καταθέσει και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στην αίθουσα 162, να το δουν. Θα φανεί κύριε υπουργέ αν έχετε δίκιο ή αν ήρθατε εδώ να μας ξεγελάσετε. Σε ό,τι με αφορά, στη Βουλή και με έγγραφα σας ζητώ να πείτε την αλήθεια. Και δεν τη λέτε. Και μένετε σε τυπικότητες. Κάθε τυπικότητα όμως αίρεται. Και αποδεικνύεται αν είστε εσείς που λέτε την αλήθεια ή όλοι όσοι σας κάνουμε πολιτική κριτική και σας κατηγορούμε για το τι κάνατε εσείς σε έναν έντιμο άνθρωπο τον οποίο προσβάλλατε κατάφωρα. Έχουμε έγγραφο που είναι στον ανακριτή του στρατοδικείου. Να έρθει στη Βουλή σήμερα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    «Ο κ. ταξίαρχος δεν είναι διωκόμενος. Υπηρετεί ως διευθυντής αυτή τη στιγμή, των υπηρεσιών της ΑΣΔΥΣ, μια ευαίσθητη υπηρεσία» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

    «Έχετε την αντίληψη ότι ο υπουργός έχει υπό τις διαταγές του το στρατοδικείο; Εγώ κάλεσα τον εισαγγελέα του στρατοδικείου, όπως επίσης την Εσωτερικών Υποθέσεων, να εξετάσουν την υπόθεση. Αλίμονο αν ο υπουργός παίρνει τηλέφωνο στο στρατοδικείο να ρωτήσει τι κατέθεσε ο ένας μάρτυρας και τι ο άλλος.

    Αυτά τα κάνατε εσείς όταν ήσασταν υπουργοί Δικαιοσύνης, που παίρνατε τηλέφωνο και τους πιέζατε, αλλιώς τους διώχνατε. Η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, είναι ελεύθερη και κανείς υπουργός δεν πάρει ποτέ κανέναν να ρωτήσει την πορεία μιας έρευνας» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε, πως όταν καταλήξει η δικαιοσύνη σε πόρισμα, σε αυτό θα έχουν πρόσβαση τα κόμματα.

    «Δεν περίμενα από εσάς να πάρετε τόσο εργολαβικά αυτή την υπόθεση. Όποτε ζητήσατε να δείτε έγγραφο του υπουργείου, σας έδωσα την πρόσβαση. Και το αναγνωρίζατε. Τώρα φαίνεται κάτι άλλαξε. Τι άλλαξε;» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    «Η Βουλή θα ζητήσει, όχι εσείς. Και η Βουλή δικαιούται να ζητάει από τη Δικαιοσύνη, από τον Άρειο Πάγο, από το στρατοδικείο, από παντού, έγγραφα που θεωρεί απαραίτητα. Ή φοβάστε ή υπεκφεύγετε. Αν κάτι άλλαξε, είναι ότι εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη της επιτροπής της Βουλής για να κάνετε αυτά που κάνατε. Εσείς αλλάξατε, όχι εμείς» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    «Υπάρχουν διαδικασίες στη δικαιοσύνη. Πως τα λέτε αυτά κύριε Λοβέρδο; Είστε και συνταγματολόγος» σχολίασε η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    «Η διαδικασία στο Στρατοδικείο καλύπτεται από την προστασία της ανάκρισης. Μόνο ο φίλος του κ. Γεωργιάδη, ο Παττακός, μπορούσε να ζητήσει από τον στρατοδίκη να δει υπόθεση. Τώρα πια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δώρο Χριστουγέννων 2017: Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα λάβετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινωνικό μέρισμα: Έως τώρα εγκρίθηκαν 89.900 αιτήσεις27/11/2017 ΑΑΔΕ: Προτεραιότητα στον έλεγχο των πιο πρόσφατων υποθέσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιδιωτική πλατφόρμα για τις συναλλαγές «κόκκινων δανείων» ζητά η ΕΚΤ

     



    ΣΧΟΛΙΑ