• Οικονομία

    Δύσκολη η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Κλείδωσε η ρύθμιση για τα κορονοχρέη από 36 έως 72 δόσεις

    Κλείδωσε η ρύθμιση για τα κορονοχρέη από 36 έως 72 δόσεις


    Με αργούς ρυθμούς υποβάλλονται οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς καθυστέρησε η προσυμπλήρωση στους σχετικούς κωδικούς των έκτακτων ενισχύσεων που έλαβαν από το κράτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι που τέθηκαν οποιοδήποτε διάστημα, σε αναστολή εργασίας μέσα στο 2020, αλλά και εκείνοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, απέκτησαν πρακτικά, τη δυνατότητα υποβολής της φορολογικής δήλωσης, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

    Εκεί αποδίδεται μάλιστα και το… ανέβασμα των στροφών στο Taxisnet, καθώς τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων ξεπερνά τις 100.000 ημερησίως.

    Πάρα τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τις πρώτες εβδομάδες, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως δεν πρόκειται να δώσει καμία παράταση στο χρόνο υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

    Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Ιουλίου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως τις 30 του μηνός. Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου.

    Ωστόσο, εκπρόθεσμες θα θεωρείται και οι δηλώσεις που θα υποβληθούν στο TAXIS έως τις 27 Αυγούστου, με τους φορολογούμενους όμως, να μην έχουν δικαίωμα έκπτωσης αν πληρώσουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό και θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο έως το τέλος του καλοκαιριού.

    Πώς πληρώνεται ο φετινός φόρος

    Όσοι πάρουν στα χέρια τους χρεωστικά εκκαθαριστικά, θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν δικαίωμα επιλογής μιας σειράς από τρόπους πληρωμής.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής προκύπτει η πληρωμή φόρου 458 εκατ. ευρώ, καθώς προκύπτει η καταβολή φόρου σε 3 στις 10 φορολογικές δηλώσεις.

    Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο σε 8 μηνιαίες δόσεις, έως και το Φεβρουάριο του 2022. Έχουν το δικαίωμα εφάπαξ πληρωμής με έκπτωση 3% έως το τέλος Ιουλίου.

    Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να ρυθμίσουν το φετινό φόρο εισοδήματος με την πάγια ρύθμιση της εφορίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    G20: Μεγάλη πρόοδος στην συμφωνία για την φορολογία των πολυεθνικών

    Κομισιόν: Στις 13 Ιουλίου η τελική έγκριση στα πρώτα εθνικά σχέδια ανάκαμψης

    Εξηγήσεις για το ελληνικό σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης ζητούν οι Βρυξέλλες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ