• Οικονομία

    Δυσφορία των θεσμών για το μπαράζ παροχών-Ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Citi


    Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το μπαράζ κυβερνητικών παροχών, όπως το επίδομα σε νέους ανέργους 18-24 ετών, ύψους 400 ευρώ, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, τονίζοντας ότι δεν έχει προηγηθεί συμφωνία για κάτι τέτοιο με τους θεσμούς, όπως προκύπτει από δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου που δεν κατονομάζεται.

    «Οι αλλαγές στις δεσμεύσεις του προγράμματος απαιτούν συμφωνία με τους θεσμούς. Το γεγονός αυτό έχει επισημανθεί στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά και τεχνικά», είπε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα Καθημερινή διευκρινίζοντας ότι «οι θεσμοί είδαν την απόφαση που ανακοινώθηκε».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα οι θεσμοί έχουν διατυπώσει ενστάσεις και για το επίδομα 400 ευρώ για τους ανέργους 18-24 ετών κυρίως όσον αφορά το γεγονός ότι δεν θεσπίστηκαν εισοδηματικά κριτήρια ενώ το ΔΝΤ φαίνεται πως θα αναδείξει γενικότερα το θέμα αυτών των παροχών, ως αρνητικό σημείο, στην εισήγησή του προς το Εκτελεστικό Συμβούλιό του τον Φεβρουάριο, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο 24% ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Σε ποια νησιά θα παραμείνει μειωμένος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: «Όχι» στη συμβολαιογράφο που ζητούσε νέο «πάγωμα» των πλειστηριασμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Κικίλιας: Δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα και τον Καμμένο να φτιάξουν την Ελλάδα των φτωχών



    ΣΧΟΛΙΑ