• Οικονομία

    Διαψεύδει η Ιταλία: «Δεν υπήρξε καμία απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού»

    • NewsRoom


    «Δεν υπήρξε καμία απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού, διότι ακόμη δεν άρχισε ο επίσημος διάλογος», τονίζουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, οι οποίες προσθέτουν ότι «στοχεύουν σε εποικοδομητικό διάλογο».

    Οι εν λόγω πηγές σχολίασαν με αυτόν τον τρόπο το περιεχόμενο της επιστολής που απευθύνθηκε χθες βράδυ στον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σχετικά με το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού.

    Παράλληλα και ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία συμπλήρωσε ότι θεωρεί πως θα ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος και σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοσίου ελλείμματος.

    «Δεν υπάρχει σχέδιο Β»

    Στην χθεσινή επιστολή του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

    «Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε από το Μιλάνο. Ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση τις ερχόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει διάλογο με την Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β».

    «Περιμέναμε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα άρεσε στις Βρυξέλλες. Τώρα αρχίζει η φάση του διαλόγου, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», τόνισε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων. «Εκτιμώ το ότι η επιστολή αυτή έφτασε τώρα που οι αγορές είναι κλειστές. Έχουμε όλο το σαββατοκύριακο για να συζητήσουμε την επιστολή αυτή και μέσω του Τύπου, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί», ολοκλήρωσε ο Ντι Μάιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε.Ε.: Αλλαγές στον ιταλικό προϋπολογισμό μετά τη «βόμβα» της απόρριψης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣHΣ: Επένδυση 250 εκατ. ευρώ για το Βιομηχανικό Πάρκο στα Οινόφυτα – Τι περιλαμβάνει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφίγγει ο κλοιός για τα «κόκκινα δάνεια» – Ετοιμάζονται 50.000 πλειστηριασμοί



    ΣΧΟΛΙΑ