• Οικονομία

    DBRS: Το αποτέλεσμα των εκλογών φέρνει μια νέα περίοδο πολιτικής σταθερότητας

    • NewsRoom
    DBRS

    DBRS


    Μια νέα περίοδο πολιτικής σταθερότητας εξασφαλίζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανάλυσή της η DBRS.

    O καναδικός οίκος αξιολόγησης εξηγεί πως η νίκη της ΝΔ στις εκλογές με την επίτευξη δημιουργίας αυτοδύναμης κυβέρνησης και η πολιτική σταθερότητα που συνεπάγεται της επιτρέπει να συνεχίσει να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και να προσελκύει επενδύσεις. Παράλληλα η παρέχει στην Ελλάδα σταθερότητα, σε μία εποχή που η χώρα αναμένει να διαχειριστεί μεγάλα κονδύλια της ΕΕ για να ενισχύσει τις οικονομικές της προοπτικές.

    Σύμφωνα με τη DBRS, φαίνεται πως ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης βρίσκονται μια σειρά από νέες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας και της Δικαιοσύνης, καθώς η μείωση της ανισότητας και ο καθορισμός νέων πολιτικών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

    Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρειάζεται να αντιμετωπίσει ζητήματα από το παρελθόν που σχετίζονται με το υψηλό χρέος του δημοσίου, σημειώνει η DBRS, όπως επίσης και τα αυξημένα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και η υψηλή ανεργία. Παράλληλα, το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο έχει διευρυνθεί και θα απαιτήσει επιπλέον βελτιώσεις σε παράγοντες όπως η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, ώστε να μετριαστεί.

    Ο οίκος αναφέρει πως μετά από κάποια χρόνια με υψηλές δαπάνες λόγω COVID-19 και ενεργειακής κρίσης, η πιθανή επαναφορά των δημοσιονομικών κανόνων από την Ε.Ε. το 2024 θα απαιτήσει δημοσιονομική πειθαρχία.

    Ο οίκος εκτιμά ότι η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, εντός ενός πλαισίου δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα συνεχίσει να συμβάλλει στη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

    Διαβάστε επίσης

    Moody’s – S&P: Θετικό πιστωτικό γεγονός η νίκη της ΝΔ

    DZ Bank: O Μητσοτάκης και το «θαύμα» της Ελλάδας – Πάρτε τα κέρδη στα ελληνικά ομόλογα

    Πηγές Μαξίμου: Κυβέρνηση με προσανατολισμό τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ