• Οικονομία

    CNBC: Η Κίνα δεσμεύθηκε να αγοράσει αμερικανικά αγαθά 1,2 τρισ. δολαρίων!

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Συνεχίζονται οι επαφές, σε υψηλότατο επίπεδο πλέον, μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα των εμπορικών τους διαφορών. Μάλιστα, στη συζήτηση της Παρασκεύης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του κινέζου αντιπροέδρου (και ισχυρού άνδρα της κινεζικής οικονομίας) Λιου Χε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον Κινέζο ομόλογο του, Σι Τζινπίνγκ στα τέλη Μαρτίου, στη Φλόριντα.

    Σύμφωνα με πηγές του CNBC, η συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο  Μαρ-α-Λάγκο, την εξοχική κατοικία του Τραμπ.

    Οι πηγές επιβεβαίωσαν επίσης στο CNBC ότι η Κίνα έχει δεσμευτεί να αγοράσει ως και 1,2 τρισ. δολάρια αμερικανικών αγαθών, αν και οι δύο πλευρές παραμένουν ακόμα μακριά σε ζητήματα που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία.

    Από την πλευρά του, πάντως, το Reuters, αναφέρει πως θεωρείται πιθανό οι δύο πλευρές να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε συμφωνία. Υπενθυμίζεται πως η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας λήγει την 1η Μαρτίου, όταν και ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πως θα αυξήσει τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές στο 25%.



    ΣΧΟΛΙΑ