• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: Η χώρα δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Focus Economics: Πώς αναθεωρήθηκαν υψηλότερα οι προβλέψεις για το ΑΕΠ Ελλάδας μέσα σε ένα μήνα

    Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών


    Συναγερμός φαίνεται πως έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο η αύξηση των κρουσμάτων, με φόντο και τη μετάλλαξη Δέλτα.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε κατηγορηματικά ότι «η χώρα δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα», κλείνοντας το κεφάλαιο ενός νέου lockdown.

    «Το κόστος για τα δημόσια οικονομικά είναι τεράστιο, τα ελλείμματα και το χρέος, παρά το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας βρίσκονται σε ασφαλή επίπεδα, στα 34 δισ. ευρώ, όσα ήταν και πριν την υγειονομική κρίση», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

    Ο ίδιος τόνισε πως μια καραντίνα έχει σημαντικό κόστος στα δημόσια έσοδα, καθώς σταματούν οι πληρωμές φόρων και την ίδια ώρα έρχεται το κράτος και καλύπτει τις απώλειες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    Με δανεικά χρήματα

    Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς, βέβαια, πως τα μέτρα στήριξης των 40 δισ. ευρώ για τη διετία 2020-21 χρηματοδοτήθηκαν στην πλειοψηφία τους από χρήματα, τα οποία δανείστηκε η χώρα από τις διεθνείς αγορές, ενώ και το μαξιλάρι ασφάλειας αποτελείται από κεφάλαια, τα οποία έχουν αντληθεί με τον ίδιο τρόπο. Αποτέλεσμα είναι να διογκώνεται και το δημόσιο χρέος.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα παράταση ενός μήνα για τις δόσεις ρυθμισμένων οφειλών επιχειρήσεων και εργοδοτών

    Πράσινο φως από τα τεχνικά κλιμάκια για ρύθμιση στα κορονοχρέη

    Τουρισμός για Όλους: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ