• Οικονομία

    Χρ. Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές το επόμενο δίμηνο

    • NewsRoom
    Τα 22 SOS για την επανένταξη στην πάγια ρύθμιση της εφορίας

    Χρήστος Σταϊκούρας


    «Παράθυρο» σε έξοδο στις αγορές το επόμενο δίμηνο άνοιξε ο Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι αυτή στηρίζεται και από την απόφαση της EKT για είσοδο της χώρας στο QE.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών αναφορικά με την Προληπτική Πιστοληπτική Γραμμή του ESM και τους όρους που θα διέπουν τα δάνειά του.

    Την ίδια ώρα, ο ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για πιθανή παράταση αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις. Εξήγησε ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις φτάνουν στις 15.500, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το περιθώριο υποβολής αιτήσεων και για μετά τις 10 Απριλίου.

    Επεσήμανε πως το εν λόγω ζήτημα θα αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες, μετά από αιτήματα που υπάρχουν από τον επιχειρηματικό κόσμο για απουσία επαρκούς χρόνου προετοιμασίας του αιτήματος.

    Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν έως τον Ιούνιο χωρίς να γίνει χρήση από το μαξιλάρι των 15,7 δισ.

    Και τούτο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε επίπεδο ΕΕ, αλλά και η έξοδος στις αγορές το επόμενο δίμηνο, την οποία δεν απέκλεισε ως μία διέξοδο την οποία χρησιμοποίησαν και άλλες χώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ