ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η οικονομία της Κίνας στο σύνολό της συνέχισε να διατηρεί τη δυναμική της ανάκαμψης της, ενώ εκτιμάται ότι θα επιτύχει τον στόχο της οικονομικής ανάπτυξης του 5% για το σύνολο του 2023, όπως δήλωσε ο Παν Γκονγκσένγκ διοικητής της Λαϊκής Κινεζικής Τράπεζας (PBOC).
“ Είμαι αισιόδοξος ότι η Κίνα θα έχει υγιή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη το 2024, αλλά και μετά”, δήλωσε ο Παν στη διάρκεια μιας διάσκεψης υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών που φιλοξένησε η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA), αλλά και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στο Χονγκ Κονγκ.
Αναφορικά με τη μελλοντική πορεία της, η κινεζική οικονομία παραμένει ουσιαστικά ανθεκτική, με δεδομένα τα δυνατά σημεία της, την ικανότητα καινοτομίας, το μέγεθος της κινεζικής αγοράς, το καλό επίπεδο των υποδομών, τις βελτιωμένες βιομηχανικές αλυσίδες, αλλά και το οικονομικά αναπτυσσόμενο και καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, μεταξύ άλλων θετικών χαρακτηριστικών, όπως τόνισε ο Παν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ομόλογα: Προσεγγίζουν τις γαλλικές οι ελληνικές αποδόσεις
Κίνα: Καταστροφική η επανέναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα
Τράπεζα Πειραιώς: Στο 6,875% η απόδοση του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ – Σε ξένους θεσμικούς το 77%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο πάνω από 400 μέτρα
- Άδωνις Γεωργιάδης: Διαψεύδει ότι ζητήθηκε αλλαγή στην ώρα θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη
- Θωμάς Καζάκος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Η ναυτιλία δεν πρέπει να κρατείται όμηρος»
- Καρυστιανού για θάνατο Μαζωνάκη: «Η κβαντική τεχνολογία είναι το μέλλον της ιατρικής» – Τι απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη (Βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.