ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει την πολυτέλεια να αναβάλει την προσαρμογή των επιτοκίων, καθώς η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Ράφαελ Μπόστιτς.
«Η εντολή μας για πλήρη απασχόληση δεν κινδυνεύει στον ίδιο βαθμό όσο η εντολή μας για τον πληθωρισμό», τόνισε ο Μπόστιτς, όπως μεταδίδει το Reuters.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικές πιέσεις, οι οποίες σταδιακά επεκτείνονται και σε υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Το γεγονός ότι ολοένα περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για τις αγορές τους αποτελεί ένδειξη της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται.
Επιπλέον, σημείωσε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιώνουν μεγαλύτερες πιέσεις σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες.
Διαβάστε επίσης
Το Βερολίνο απορρίπτει την κριτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Τραμπ: Θα ανακοινώσω τον νέο πρόεδρο της Fed «λίγο νωρίτερα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκόπελος: Φωτιά στο Κλήμα – Στη μάχη με τις φλόγες 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο
- ΤτΕ για πληθωρισμό: Αύξηση στο 3,8% το 2026 στην Ελλάδα λόγω ενέργειας – Σημαντική επιβράδυνση στο 2,6% το 2027
- ΣΦΕΕ-PIF: Στο 80,7% το clawback το πρώτο εξάμηνο του 2025 – Απειλεί την βιωσιμότητα της καινοτομίας
- Pharmachim: Συμφωνία με την Purpose Pharma International για την αποκλειστική διάθεση του diflunisal σε Ελλάδα και Κύπρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.