• Οικονομία

    Μπόστιτς (Fed): Όχι πριν το τέλος του έτους μια μείωση των επιτοκίων – Ανησυχία για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)

    Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)


    Μια μείωση των επιτοκίων δεν θα πρέπει να γίνει πριν από το τέλος του έτους, εκτιμά ο πρόεδρος της Fed στην Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς, εκφράζει την ανησυχία του για τον ρυθμό του πληθωρισμού.

    Μιλώντας στο CNBC, ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας ανέφερε ότι η ισχυρή παραγωγικότητα, η ανάκαμψη στην αλυσίδα εφοδιασμού και η ανθεκτική αγορά εργασίας δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει «πολύ πιο αργά από ό,τι αναμένουν πολλοί».

    «Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένω, νομίζω θα ήταν σκόπιμο να αρχίσουμε να κινούμαστε προς τις μειώσεις στο τέλος του τρέχοντος έτους, το δ’ τρίμηνο», σημείωσε.

    «Ο δρόμος δεν θα είναι ομαλός και νομίζω ότι αν κοιτάξετε τους τελευταίους μήνες, ο πληθωρισμός δεν έχει κινηθεί πολύ σε σχέση με το σημείο που βρισκόμασταν στα τέλη του 2023», επεσήμανε.

    Σημειώνεται ότι τα σχόλια του Μπόστιτς έρχονται καθώς άλλοι αξιωματούχοι της Fed δείχνουν επίσης την επιθυμία να κινηθούν προσεκτικά στις μειώσεις επιτοκίων.

    Αναφέρουν μάλιστα ότι η ισχυρή οικονομία καθώς και ο μετριασμός του πληθωρισμού τους δίνουν χρόνο να δουν περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

    Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες μετρήσεις που παρακολουθεί η Fed της Ατλάντα δείχνουν ότι ο πληθωρισμός ξεπερνά το 3%.

    Διαβάστε επίσης; 

    Χρυσός: Νέο ρεκόρ με φόντο τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Fed – Πού θα φτάσει η τιμή

    Τζερόμ Πάουελ: Mε μέτρο η μείωση των επιτοκίων

    Η «κούρσα» για τις πρώτες μειώσεις επιτοκίων- Τα στοιχήματα της αγοράς για Fed, ΕΚΤ και Τράπεζα Αγγλίας



    ΣΧΟΛΙΑ