• Οικονομία

    Blackrock: Στην αγορά των bitcoin μπαίνει ο μεγαλύτερος διαχειριστής assets

    • NewsRoom
    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock

    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock


    H Blackrock είναι έτοιμη να μπει επίσημα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων αναμένεται να συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο Coinbase προκειμένου να προσφέρει πρόσβαση σε Bitcoin σε θεσμικούς επενδυτές.

    Ειδικότερα, οι κορυφαίοι πελάτες της BlackRock θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων της, το Aladdin, για να παρακολουθούν την έκθεσή τους σε Bitcoin μαζί με άλλα assets του χαρτοφυλακίου τους, όπως μετοχές και ομόλογα, και να πραγματοποιούν συναλλαγές στο Coinbase.

    Οι δηλώσεις της Blackrock

    Το επίκεντρο της συνεργασίας με την Coinbase, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, “αρχικά θα είναι στο Bitcoin”, δήλωσε η BlackRock.

    “Οι θεσμικοί μας πελάτες μας ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και εστιάζουν στο πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον κύκλο ζωής αυτών των assets”, δήλωσε ο Joseph Chalom, επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών της BlackRock.

    Οι θεσμικοί επενδυτές αντιπροσώπευαν περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού όγκου συναλλαγών ύψους 309 δισ. δολαρίων στο Coinbase το πρώτο τρίμηνο, όπως είχε αναφέρει το ανταλλακτήριο τον Μάιο. Στους πελάτες της Coinbase περιλαμβάνονται hedge funds, εταιρικά ταμεία και διαχειριστές assets.

    Τι ανέφερε ο επικεφαλής της Coinbase

    “Η συνεργασία με την BlackRock και το Aladdin συνιστά ένα συναρπαστικό ορόσημο για την εταιρεία μας”, ανέφεραν οι Brett Tejpaul, επικεφαλής της Coinbase Institutional και Greg Tusar, αντιπρόεδρος θεσμικών προϊόντων.

    “Είμαστε προσηλωμένοι στο να προωθήσουμε τη βιομηχανία και να δημιουργήσουμε νέα σημεία πρόσβασης καθώς η θεσμική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων επιταχύνεται ραγδαία”, προσθέτουν. Η μετοχή του Coinbase πραγματοποιεί θηριώδες ράλι άνω του 15% στον απόηχο της ανακοίνωσης της συμφωνίας.

    Διαβάστε επίσης

    Σχεδόν 1.000 αιτήσεις το λεπτό για το Fuel Pass 2

    Γερμανία: Ένας στους έξι σε κίνδυνο φτώχειας το 2021 – Δυσοίωνες οι προβλέψεις ενόψει του χειμώνα

    ΗΠΑ: Σε υψηλό 8 μηνών οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ