• Οικονομία

    Αγγ. Φράγκου: Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Navios Acquisition;

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Ειδοποίηση από τις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) έλαβε η ναυτιλιακή Navios Maritime Acquisition Corporation, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, καθώς η μετοχή της για τριάντα διαδοχικές συνεδριάσεις διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή του ενός δολαρίου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του NYSE η εταιρία θα πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί η τιμή της μετοχής της, ώστε να συνεχίσει να διαπραγματεύεται στη συγκεκριμένη αγορά. Σε ανακοίνωση της η εισηγμένη ναυτιλιακή αναφέρει ότι θα ενημερώσει σύντομα στις χρηματιστηριακές αρχές για τις επόμενες κινήσεις της.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Navios Aquisition διαπραγματεύται στα 0,75 δολάρια, ενώ υποχώρησε κάτω από την τιμή του ενός δολαρίου στη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου 2018 και έκτοτε παραμένει κάτω από το όριο αυτό.

    Πρόσφατα πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Navios Acquisition ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς κοινών μετοχών της εταιρίας μέχρι και 25 εκατομμύρια δολάρια, διάρκειας δύο ετών.

    Παράλληλα, το αμερικανικό επενδυτικό fund Lewis Carroll Trust, με έδρα τη Φλόριντα, αύξησε το 2017 το μερίδιο του στη ναυτιλιακή σε σχεδόν διψήφιο ποσοστό. Ειδικότερα, το ποσοστό του Lewis Carroll Trust στην Navios Acquisition ανέρχεται πλέον στο 9,5%, που μεταφράζεται σε πάνω από 14,3 εκατομμύρια μετοχές, από τις συνολικά 150,8 εκατ. μετοχές της εταιρίας.

    Η ναυτιλιακή εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο 2017 καθαρές ζημιές 11,9 εκατ. δολ. έναντι καθαρών εσόδων 18,1 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Στο σύνολο του έτους οι καθαρές ζημιές ανήλθαν στα 78,9 εκατ. δολ. έναντι καθαρών εσόδων 62,8 εκατ. δολ. το 2016.

    Ωστόσο, όπως έχει ανακοινώσει πρόσφατα, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση δανείων, τα οποία λήγουν στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς και στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

    H Navios Acquisition διαθέτει στόλο 36 πλοίων, εκ των οποίων τα 8 είναι VLCC, τα 26 τάνκερ και τα δύο τάνκερ μεταφοράς χημικών προϊόντων.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σε πλειστηριασμό και δεύτερο τάνκερ που διαχειριζόταν η Trinity Ships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Xάρης Βαφειάς: Μπαράζ ναυλοσυμφώνων από τη StealthGas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεώργης: 15 εκατ. δολάρια κόστισε το πρώτο capesize της Times Navigation

     



    ΣΧΟΛΙΑ