ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι είπε ο επικεφαλής οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης για τις επικείμενες εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως η ακρίβεια, η υγεία και η παιδεία έχουν τεθεί επί τάπητος στο κυβερνητικό επιτελείο εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Ερωτηθείς σχετικά ο επικεφαλής οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα μέτρα χρειάζονται σχέδιο, χωρίς υπερβολές.
Αναφορικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι πέρυσι είχαμε 100.000 ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση ενώ συνολικά τα ακίνητα είναι 1 εκατομμύριο, άρα μιλάμε μόλις για 1%» και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα ακίνητα Airbnb, νοικιάζονται έως 90 ημέρες.
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι το ζήτημα είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή, με το πρόβλημα να μεγεθύνεται στα αστικά κέντρα και τα νησιά.
Τα κενά ακίνητα υπολογίζονται περίπου στις 700.000 και στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύεται το «νοικιάζω- ανακαινίζω» ενώ εξετάζονται κίνητρα για να δοθούν κενά σπίτια προς ενοικίαση.
Διαβάστε επίσης
Ebury: Το δολάριο ανακάμπτει χάρη στα καθησυχαστικά στοιχεία της οικονομίας των ΗΠΑ
Shell: Υπογράφει συμφωνία με την τουρκική κρατική BOTAS για LNG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης στο Mononews: Οι νοσηλευτές η πρώτη προτεραιότητα για το 2026, τι είπε για το clawback
- Η ώρα του ΚΜ για το Σύνταγμα, τι δείχνουν τα focus του Μαξίμου, το ευχαριστώ στον Παπασταύρου, το αντάμωμα των πρώην και τι άλλαξε στα τρένα
- Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.