• Οικονομία

    Αγροτικό πετρέλαιο: Πριν τα τέλη Οκτωβρίου οι εγγραφές για όσους δικαιούνται επιστροφή ΕΦΚ

    • NewsRoom
    εισφορές


    Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕ) όσοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν έλαβαν την επιστροφή που δικαιούνται επειδή δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Μετά την εγγραφή τους στο ΜΑΕ θα λάβουν το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο που τους αναλογεί.

    Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 289.129 δικαιούχων η επιστροφή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση, συνολικού ύψους 68 εκατ. ευρώ.

    Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει. Τα ποσά είναι ακατάσχετα και δεν συμψηφίζονται με επιστρεπτέα ποσά οφειλών προς το Δημόσιο.

    Διαβάστε επίσης

    Οι φόβοι για περιορισμό της ζήτησης έριξαν 2,3% το πετρέλαιο

    Έλεγχοι φωτιά της ΑΑΔΕ για εισοδήματα, συντάξεις και επιδόματα

    ΔΥΠΑ: Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής στην Α΄ φάση του νέου προγράμματος κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες



    ΣΧΟΛΙΑ