ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κεντρική Τράπεζα του Αφγανιστάν έχει δώσει οδηγίες στις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας να επαναλειτουργήσουν, αλλά και να περιορίσουν το ποσό ανάληψης χρημάτων στα 200 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, όπως μετέδωσε σήμερα το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Khaama Press, επικαλούμενο μία οδηγία της κεντρικής τράπεζας και αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Το τραπεζικό σύστημα του Αφγανιστάν τέθηκε εκτός λειτουργίας από τότε που η τρομοκρατική οργάνωση Ταλιμπάν, η οποία είναι απαγορευμένη στη Ρωσία, κατέλαβε την εξουσία στα μέσα Αυγούστου.
Οι καθημερινές οικονομικές δυσκολίες προκάλεσαν μία διαδήλωση χθες στην Καμπούλ κατά του κλεισίματος των τραπεζών.
Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, ο περιορισμός στο εβδομαδιαίο ποσό των αναλήψεων ισχύει και για τις διεθνείς τράπεζες, ενώ το μέτρο αυτό, χαρακτηρίζεται ως προσωρινό.
Οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου, προκαλώντας την κατάρρευση της προηγούμενης πολιτικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν που είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ, ενώ το ισλαμικό κίνημα κερδίζει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του Αφγανιστάν.
Διαβάστε επίσης
Προειδοποίηση Μπάιντεν: Πιθανή μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Το πλήγμα στο ISIS-K δεν ήταν το τελευταίο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Q&R: Αυξημένα καθαρά κέρδη και ταμειακά διαθέσιμα – Στο πλάνο νέες στρατηγικές επενδύσεις
- Cenergy: Πώς η Capital απογείωσε τη μετοχή σε εντυπωσιακές επιδόσεις
- Τσίπρας και Ανδρουλάκης: Ο ένας απολογείται χωρίς να το λέει, ο άλλος φωνάζει για να ακουστεί
- Σάκκαρη, το πρόσωπο της επιστροφής: Η Αθήνα ξανά στο WTA Tour μετά από 35 χρόνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.