• Οικονομία

    Αχτσιόγλου: Η αύξηση στον κατώτατο μισθό συνοδεύτηκε από έκρηξη προσλήψεων τον Φεβρουάριο

    αχτσιογλου

    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας


    Ρεκόρ προσλήψεων σημείωσε ο Φεβρουάριος, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που παρέθεσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

    Όπως δήλωσε η Υπουργός, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα περίπου 28.000 νέες θέσεις εργασίας. «Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη για το μήνα Φεβρουάριο από το 2001 έως σήμερα», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

    Η Υπουργός θέλησε επίσης να σχολιάσει την πορεία του εργασιακού τομέα, αναλογικά με την αλλαγή στον κατώτατο μισθό, τονίζοντας ότι «το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, διαψεύδει παταγωδώς όσους καταστροφολογούσαν ότι η αύξηση των μισθών θα προκαλέσει απολύσεις».

    Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνοδεύτηκε με ρεκόρ προσλήψεων, κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου «Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούμε να έχουμε μία αγορά εργασίας όπου και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται και οι εργαζόμενοι να αμείβονται αξιοπρεπώς», συμπέρανε τελικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αχτσιόγλου: Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ ο Μητσοτάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πόλεμος» Αχτσιόγλου-ΣΕΒ: «Να καταβληθούν οι τριετίες» απαντά το Υπουργείο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου: Τριετίες, μισθός κοινωφελούς εργασίας και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών οι επόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ