ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναφέροντας πως αναμένει ανάκαμψη στη χώρα μετά από την επιτυχημένη τουριστική σεζόν του 2017 και την αυξανόμενη απασχόληση.
Η EBRD εκτιμά πως η βελτίωση των τάσεων στις επενδύσεις, την απασχόληση και το κλίμα θα συνεχιστούν τόσο το 2018 όσο και το 2019 και θα οδηγήσουν σταδιακά σε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,2% φέτος και κατά 2,3% το 2019.
Η EBRD αναθεώρησε προς τα πάνω τις οικονομικές της προβλέψεις για τις περιοχές που καλύπτει (37 χώρες σε τρεις ηπείρους), για το 2018, κάνοντας λόγο για συνέχιση της ευρείας ανάκαμψης, η οποία ενισχύεται από την ισχυρότερη επενδυτική δραστηριότητα και τις αυξημένες εξαγωγές.
Για το 2018 αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης των περιοχών που καλύπτει στο 3,3%, ενώ το 2019 η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,2%.
Υπενθυμίζεται πως το 2017 η πρόβλεψη της EBRD για την ανάπτυξη της περσινής χρονιάς ήταν πως θα έκλεινε στο 2% και 2,2% για το 2018. Τελικά, η ανάπτυξη το 2017 διαμορφώθηκε στο 1,4% του ΑΕΠ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Προ των πυλών δημοσιονομική χαλάρωση για πρώτη φορά από το 2010
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Τα stress tests πέρασαν, έρχονται τα αποτελέσματα τριμήνου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Ειλημμένη απόφαση η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Φλωρίδης: Επέκταση ηλεκτρονικής δημοσίευσης διαθηκών και εμβόλιμος διαγωνισμός δικαστικών υπαλλήλων το 2026
- Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα καθώς οι επενδυτές αναμένουν την Fed – Πτώση 5,7% για την κατασκευάστρια των Ray-Ban
- ΠΑΓΝΗ: Ακυρώθηκαν τα ραντεβού ογκολογικών ασθενών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου από αγρότες
- Πιερρακάκης: Η συγκινητική προσωπική αναφορά για το Μάτι – «Λεπτή η γραμμή ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο»