• Business

    Εθνική Τράπεζα: Ειλημμένη απόφαση η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Εθνική Ασφαλιστική


    Χωρίς παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις λόγω της αποχώρησης του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αυτό διαβεβαιώνουν πηγές της Εθνικής τράπεζας στο MonoNews, επισημαίνοντας ότι οι δύο υποψήφιοι επενδυτές έχουν ήδη πρόσβαση στα data rooms, που άνοιξαν στις 30 Απριλίου μετά τη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

    Η απόφαση για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ειλημμένη και αποτελεί σαφή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλλει ο όμιλος της ΕΤΕ στον SSM, επισημαίνουν πηγές της τράπεζας. Στόχος είναι η συμφωνία πώλησης να έχει υπογραφεί έως τη γενική συνέλευση της τράπεζας, η ακριβής ημερομηνία για την οποία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιουνίου.

    Τα data rooms θα είναι ανοιχτά έως τα τέλη του μήνα, οπότε και τοποθετείται η ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τους δύο υποψήφιους επενδυτές, δηλαδή τη Fosun και την επίσης κινεζική Gongbao. Μετά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στα τέλη Μαίου, οι δύο υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν διορία λίγων ημερών να βελτιώσουν τις προσφορές τους, προκειμένου να γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, που είναι και ο πωλητής. Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι στη γενική συνέλευση, θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και την οριστική συμφωνία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του MonoNews οι κινέζοι της Fosun που τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω των εξελίξεων στο FF Group, έχουν αποστείλει αναλυτικό ερωτηματολόγιο πενήντα ερωτήσεων που αφορούν τα οικονομικά μεγέθη της Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2017. Στο σχετικό ερωτηματολόγιο η Fosun ζητά επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία και επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον τους για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας.

    Η διαδικασία είναι ανοιχτή και για το δεύτερο διεκδικητή, την επίσης κινεζική Gongbao, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλία συμμετοχής στα data rooms, κάτι που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Δεν παραιτήθηκα για την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Ασφαλιστική: Άνοιξαν τα data rooms για τους δύο κινέζικους ομίλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ