• newsletter

    To XA ισορρόπησε αλλά η απειλή του Brexit παραμένει

    Επισκέπτες της Frame Gallery δίπλα από το έργο “Teoria” του Eduardo Basualdo. Frieze Art Fair στο κεντρικό Λονδίνο το 2013.


    Παρά τη συνέχιση των ρευστοποιήσεων στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, οι επιλεκτικές αγορές που σημειώθηκαν σε δεικτοβαρείς μετοχές περιόρισαν τις αρχικές απώλειες και το ΧΑ ισορρόπησε στα χθεσινά επίπεδα.

    Ωστόσο, ο προβληματισμός παραμένει έντονος, επισημαίνουν οι αναλυτές, καθώς αφενός ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα αποτυπώνοντας την απροθυμία ανάληψης ρίσκου και αφετέρου η επιφυλακτικότητα για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και το αρνητικό κλίμα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές παραμένει.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,19% στις 593,45 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 580,06 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 67 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,10%, στις 160,79 μονάδες, ενώ οριακή άνοδο 0,14% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 729 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 44,04 μονάδες.

    Η περιοχή των 570-580 μονάδων δείχνει να αποτελεί την επόμενη ζώνης στήριξης που θα πρέπει να διατηρηθεί προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για το ελληνικό χρηματιστήριο, δεδομένου ότι η αβεβαιότητα στις αγορές θα παραμείνει στις αγορές για αρκετές ακόμη ημέρες, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

    Με βάση  την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  στους χαμένους βρέθηκαν ο Prem Watsa της Eurobank ο Mr Jumbo Απόστολος Βακάκης και ο Γ. Κουτσολιούτσος της Folli Follie. Αντίθετα, στους κερδισμένους βρέθηκαν ο Ευάγγελος  Στασινόπουλος και ο Νικόλαος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο , καθώς και ο Ανδρέας Κανελλόπουλος (Τιτάν).

    Εθνική με κέρδη 3,13%, ΔΕΗ με άνοδο 3,14%, Mυτιληναίος με άνοδο 3,27% στήριξαν το γενικό δείκτη. Η Μέτκα ενισχύθηκε κατά 2,33% ενώ κέρδη άνω του 1% κατέγραψαν οι μετοχές Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, Τιτάν, ΕΕΕ και ΕΥΔΑΠ. Η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 0,48% ενώ αρχικά κατέγραφε απώλειες άνω του 5%. Οριακά κέρδη εμφάνισαν ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Aegean.

    Αντίθετα, η Alpha Bank τερμάτισε με μικρή πτώση -0,50%, η Eurobank σημείωσε πτώση 1,88%. Οι Folli Follie και Jumbo έκλεισαν με απώλειες 3,67% και 3,49% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση για ΟΤΕ και Ελλάκτωρ.

    Στον Mid Cap, ξεχώρισε η Χαλκόρ με κέρδη 3,56% και η MIG με άνοδο 2,75%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/morgan-stanley-brexit-tha-dialisi-tis-agores-mesa-se-exi-mines/53311



    ΣΧΟΛΙΑ