array(0) {
}
        
    
Menu
1.76%
Τζίρος: 188.32 εκατ.

Ψηφιακό «lifting» στο ΕΣΥ: 5 αλλαγές που θα δουν οι ασθενείς το 2026

My Story

Ευάγγελος Πιστιόλης: Ο εφοπλιστής και entrepreneur με τις 50 Ferrari, τους Picasso και Banksy ανοίγει για πρώτη φορά το «στρατηγείο» του και αποκαλύπτει πώς «he did it his way»

Με την άφιξη στις επιβλητικές εγκαταστάσεις της Κάντζας, οι εντυπώσεις σε αιφνιδιάζουν. Νιώθεις ένα άγρυπνο μάτι να έχει μεταμορφώσει τα χωράφια και το χειμωνιάτικο σκοτάδι σε ένα φαντασμαγορικό χώρο σχεδόν 90.000 τμ λουσμένο στο κόκκινο φως. Ένα σκηνικό απόλυτα εναρμονισμένο με τις δεκάδες ladies in red του «l’ ingegnere» Enzo Ferrari που ξεκουράζουν τα ατίθασα άλογά τους εντός, σε μια σκανδαλώδη συλλογή η οποία ανταγωνίζεται σε μοναδικότητα και απαράμιλλη αισθητική μια άλλη συλλογή σπουδαίων έργων σύγχρονης τέχνης.

– «Μάριον έλα, έλα μέσα», φωνάζει ο Ευάγγελος Πιστιόλης με το που πατάω το πόδι μου στον προθάλαμο του γραφείου του, συνοδεία δύο συνεργατών του. Ευειδής, με σκούρο casual chic outfit και γαλάζιο βλέμμα σαν 24ωρο scanner που καταγράφει τα πάντα.

1

Το καλωσόρισμα και η γνωριμία θυμίζουν συνάντηση φίλων από τα παλιά, χωρίς τυπικότητες. Αυτό είναι το mindset του Ευάγγελου Πιστιόλη: άμεσος, αφιλτράριστος στον λόγο του, δεν τον νοιάζει το politically correct και αυτό το αντιλαμβάνεσαι από το πρώτο λεπτό.

Χωμένος σ’ ένα γραφείο ανάμεσα σε δύο τεράστιες hi-tech οθόνες υπολογιστών, ελέγχει, ενημερώνεται, «τρέχει» πράγματα.

Γύρω του ένα σύμπαν σε μικρογραφία: μοντέλα supercars, ένα τάνκερ, δύο lear jets, αρχιτεκτονικά σχέδια απλωμένα μπροστά του. Ό,τι έχει χτίσει είναι εκεί, συμπυκνωμένο σε κλίμακα. Σαν να βρίσκεται στο κέντρο του δικού του κόσμου και να τον επιβλέπει ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο.

Η συζήτηση μας αλλιώτικη από κάθε άλλη.

Χρόνια αποφεύγει τη δημοσιότητα και τα φώτα, τώρα αποφασίζει να μιλήσει. Να γυρίσει πίσω και να πει την ιστορία όπως είναι. Για το πώς ξεκίνησε ως ο χειρότερος μαθητής που αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, για μία ολόκληρη δεκαετία με μηχανές, κοπάνες και παρέες στα γκάζια.

Και πώς κάποια στιγμή γύρισε ο διακόπτης. «Φτάνει», είπε: «Τώρα θα ασχοληθώ σοβαρά με τη Ναυτιλία».

Με στήριγμα τον πατέρα του αγοράζει το πρώτο του πλοίο, φοιτητής ακόμη στο Southampton.

Μότο ζωής: «Ή θα τα κάνω all the way ή τίποτα», εξομολογείται και θυμάται πως από τα 11-12 του χρόνια έλεγε ότι θα καταπιαστεί με τα πλοία. Οι άλλοι, τότε, γελούσαν «και τώρα πάλι γελάνε με διάφορα που λέω», εξομολογείται ανασηκώνοντας τους ώμους. Σαν να μην τον απασχόλησε ποτέ πραγματικά. Γιατί από τότε μέχρι σήμερα αυτό που άλλαξε είναι το όνειρο που έγινε πράξη.

Workaholic; «Για μένα δεν είναι δουλειά… είναι διασκέδαση», λέει με χαμόγελο. «Μπορεί να δουλεύω 16-18 ώρες τη μέρα.»

«Μ’ έχουν αποκαλέσει deal junkie! Δεν μπορεί να περάσει βδομάδα χωρίς να κάνω 5-6 trade σε πλοία, ακίνητα, αυτοκίνητα, ρολόγια, έργα τέχνης…», παραδέχεται.

Θεωρείται ένας από τους τους «Top 3» παίκτες στο real estate. Ασχολείται πολλά χρόνια και έχει επενδύχει σε εμβληματικά ακίνητα, όπως τη βίλα της αδελφής του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρόης Πατρονικόλα, στο Λαγονήσι και το κτήμα του Μπλούη Μαυρολέοντα στο Πόρτο Χέλι.

Εδώ και χρόνια επενδύει στο Ντουμπάι και όχι μόνο.

«Έχουμε άνω των 30 οικοδομών ταυτόχρονα σε 4 ηπείρους», λέει χαραχτηριστικά.

Speed meets Art: Ferrari, supercars, Picasso, Warhol, Banksy

Πώς ξεκίνησε η λατρεία για τις Ferrari; Έχει αποκτήσει γύρω στις 50 (!), κάποιες εξαιρετικά σπάνιες με μηδέν χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Θα ακούσετε τον ήχο όταν γυρνάει το κλειδί στη μηχανή και ξαφνικά ξεχύνονται 900 καθαρόαιμα άλογα!

Και γιατί το δικό του μοτέρ λειτουργεί, όπως λέει, με υψηλή αδρεναλίνη;

Πότε απέκτησε το πρώτο του έργο σύγχρονης τέχνης, έναν Roy Lichtenstein; Σκοπεύει να ανοίξει τις συλλογές του στο κοινό σαν ιδιωτικό μουσείο;

Τα λεφτά φέρνουν τελικά την ευτυχία; Τι απαντάει και τι θα ήθελε να κληρονομήσουν οι 3 κόρες του, εκτός από την περιουσία του;

Σαν άνθρωπος που πέτυχε νιώθει ότι «χρωστάει» να προσφέρει κάτι στην κοινωνία; Το κοινωφελές ίδρυμα Evaggelos Pistiolis Foundation έχει υιοθετήσει, μεταξύ άλλων δράσεων, και ένα Λύκειο στα Γλυκά Νερά το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως κτιριακά, ενώ έχει κάνει πολλές δωρεές στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Ευάγγελος Πιστιόλης δεν ακολουθεί κανόνες. Ζει με τους δικούς του όρους. Τον καθοδηγεί το ένστικτό του.

Δεν τον απασχολεί η γνώμη των τρίτων, ούτε στις πιο eccentric επιλογές του. Η οδός στις εγκαταστάσεις του στην Κάντζα ονομάζεται Ιουλίου Καίσαρα… Τυχαίο;

Είτε σε εμπνέει είτε σε προκαλεί, η ουσία είναι μία: HE DID IT HIS WAY!

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TOP Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Συμφωνία πώλησης mega yacht αξίας 38 εκατ. δολαρίων
Το deal της RealCons, η περίεργη σύμβαση των ΕΑΣ στην E&Y, τα deals Ψάλτη και Βρεττού, το οκ στο νέο σπίτι Κούστα στις Σπέτσες, η σπάνια συνέντευξη του εφοπλιστή Πιστιόλη με τις 50 Ferrari, και στα 820 εκατ. ευρώ το χρέος του δημοσίου στον Μαντωνανάκη
TOP Ships (Βαγγέλης Πιστιόλης): Θα αγοράσει ακίνητα στο Ντουμπάι αξίας 200 εκατ. δολαρίων – Θα πληρώσει 23,5 εκατ. δολάρια ως προκαταβολή
Top Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Εξασφάλισε έσοδα 20 εκατ. δολάρια από τριετή ναύλωση του Marina Del Ray
Top Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Επωφελής πώληση και επαναμίσθωση πλοίων σε Κινέζο χρηματοδότη
Πού πάει ο Δένδιας, το ράλι, η Fitch και γιατί οι πονηροί βλέπουν αναβάθμιση, το νέο ομόλογο της Metlen και ο σκληρός Βαγγέλης, η δωρεά της Λάτση, η Τσέτη στο My Story, η σιωπή για το sexy σκάνδαλο και οι 2 πλατινομαλλούσες της Κίμπερλι (φωτό)
Rubico Inc. (Ευάγγελος Πιστιόλης): Άντλησε 7,5 εκατ. δολάρια
Ευάγγελος Πιστιόλης: Tα πρώτα έσοδα της Top Ships από το στοίχημα στην αγορά των megayachts
Ο Ευάγγελος Πιστιόλης πουλά 6 πλοία σε μια επωφελή συναλλαγή αξίας 291 εκατ. δολάρια
Εγκρίθηκε η εισαγωγή στο Nasdaq της Rubico Inc του Ευάγγελου Πιστιόλη