• City Stories

    Λονδίνο: Τι να δείτε σε μόλις 3 μέρες – Tips & Guide

    Το Big Ben στο Λονδίνο


    Κατεβήκαμε από το λεωφορείο Α8 που μας μετέφερε από το αεροδρόμιο Stansted στο Shoreditch του Λονδίνου. Μία ίσως από τις πιο μοντέρνες και εναλλακτικές γειτονιές του, με μικρά μοντέρνα καφέ, στούντιο καλλιτεχνών και φυσικά εντυπωσιακά street art στους τοίχους της. Η πολυπολιτισμικότητα που διακρίνει ολόκληρο το Λονδίνο βρίσκεται ακόμα πιο έντονη εδώ.

    Απέναντι από τη στάση του Λεωφορείου βρίσκεται το διάσημο εμπορικό Boxpark, το πρώτο pop-up mall, με τα μικρά τετράγωνα μαγαζιά-κουτιά, όπως μαρτυρά και το όνομά του.

    Πρωτοποριακοί σχεδιαστές, απίστευτο street food και φυσικά δυνατή μουσική είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ αυτού του ιδιαίτερου εμπορικού.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μόνα οικοδομικά υλικά που χρειάστηκαν για την κατασκευή του, είναι εξήντα μεταλλικά κοντέινερ πλοίων. Reuse – Produce.

    Το Boxpark

    Φαγητό και βόλτα στην Baker Street

    Τι να πει κανείς για αυτή την γειτονιά του Λονδίνου. Πολυσύχναστος δρόμος -όπως βέβαια και οι περισσότεροι στο Λονδίνο-, με πιο mainstream μαγαζιά για όλα τα βαλάντια. Επίσης, αποτελεί must για τους λάτρεις του Sherlock Holmes, καθώς εκεί βρίσκεται το μουσείο του διάσημου ντετέκτιβ. Μέσα από πολλές επιλογές για φαγητό, καταλήξαμε στο Bill’s.

    Το προσωπικό που σερβίρει στο μαγαζί, αλλά ακόμα και ο Manager, είναι Έλληνες. Τι καλύτερο από το να παραγγέλνεις το φαγητό σου στην καρδιά του Λονδίνου στα Ελληνικά!Ποικιλία από επιλογές στο menu, επηρεασμένο από την αγγλική κουζίνα αλλά με νότες εκσυγχρονισμού. Δοκιμάστε Duck Pie με το ιδιαίτερο gravy του μαγαζιού. Τα παιδιά του Bill’s μας πληροφόρησαν ότι οι τουρίστες δεν είναι απαραίτητο να πληρώνουν τον φόρο εστίασης του μαγαζιού αν θέλουν και μπορούν να ζητήσουν να αφαιρεθεί από τον λογαριασμό.

    Duck Pie

    Ταξίδι στο Hollywood μέσα στο Madame Tussauds

    Το διάσημο μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα βρίσκεται στην Baker Street. Μια τεράστια ουρά περιμένει αυτούς που δεν έχουν κλείσει εισιτήριο με ραντεβού για την είσοδό τους στο Μουσείο. Από την βασιλική οικογένεια και του γνωστότερους ηγέτες του κόσμου μέχρι και τους χαρακτήρες από το Star Wars, το μουσείο διαθέτει μια τεράστια γκάμα από κέρινα ομοιώματα.

    To Madame Tussauds

    Βγάλτε selfie με την Kim Kardashian και στηθείτε περήφανα δίπλα στην κέρινη βασιλική οικογένεια για μια αναμνηστική φωτογραφία.

    Το τρενάκι εσωτερικά στο μουσείο θα σας πάει μια βόλτα πίσω στον χρόνο, παρουσιάζοντας ολόκληρη την ιστορία της πόλης.

    Highlight η διαδραστική ταινία 4D με τους ήρωες της Marvel.

    Μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου, όπου θα βρείτε και προσφορές για να συνδυάσετε την επίσκεψη μαζί και με άλλα αξιοθέατα, όπως το London Εye και το SeaLife.

    Η κέρινη Βασιλική οικογένεια στο Madame Tussauds

    London Eye: Πτήση στο Λονδίνο χωρίς αεροπλάνο

    «Πετάξτε» για μισή ώρα πάνω από το Λονδίνο. Με «πιάτο» ολόκληρο το κέντρο της πόλης, βγάλτε αναμνηστικές φωτογραφίες από τους αιθέρες. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία επιλέξτε μια μέρα με καθαρό ουρανό και χωρίς ρύπανση για να επισκεφτείτε το αξιοθέατο.

    Το London Eye

    Sea Life: Δείτε τους «λονδρέζους» καρχαρίες

    Μεγάλη ποικιλία από θαλάσσιους οργανισμούς και όχι μόνο. Περιπλανηθείτε στους διαδρόμους του ενυδρείου και δείτε σαλάχια, τσούχτρες, πιγκουίνους αλλά και τους επιβλητικούς Λονδρέζους καρχαρίες, όπως τους ονομάζουν. Αν θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε στην επιβίωση των καρχαριών, υιοθετώντας έναν από αυτούς.

    Αν, όμως, είστε από εκείνους που ανατριχιάζετε με τα έντομα, αποφύγετε αυτό το κομμάτι της έκθεσης, αλλιώς θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα έκθεμα χιλιάδων ζωντανών κατσαρίδων.

    Λονδρέζοι καρχαρίες στο Sea Life

    Big Ben under construction

    Δυστυχώς, αν κοιτάξετε την ώρα στο Big Ben αυτή την περίοδο, θα δείτε μόνο σκαλωσιές. Το επιβλητικό ρολόι βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης, με το έργο να ολοκληρώνεται το 2021.

    To Big Ben με σκαλωσιές

    Στον δρόμο για το Backingham

    Στον Great George Street, λίγο μετά από το κοινοβούλιο, θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε αναμνηστικές φωτογραφίες από τους διάσημους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους της Αγγλίας. Να είστε γρήγοροι γιατί σίγουρα θα περιμένει από πίσω σας ουρά ανθρώπων.

    Λίγο πιο κάτω, πριν τα ανάκτορα του Backingham, θα συναντήσετε το εντυπωσιακό πάρκο St’ James, όπου θα βρείτε αμέτρητα σκιουράκια να βολτάρουν αμέριμνα, «ζητώντας» φαγητό από τους περαστικούς.

    Το πάρκο St’ James
    Τα σκιουράκια στο πάρκο St’ James

    Περνώντας το πάρκο, φτάνετε στα επιβλητικά ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την οικία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Επιλέξτε να επισκεφτείτε τα ανάκτορα την ώρα που αλλάζει η φρουρά της Βασίλισσας.

    To Buckingham Palace

    Harrods: Εμπορικό για «γερά» πορτοφόλια

    Gucci, Chanel, Hermes, Balenciaga και άλλες πολλές μάρκες θα δείτε όταν επισκεφτείτε το πολυκατάστημα Harrods. Ο χάρτης -απαραίτητος- βρίσκεται σε πολλά σημεία του τεράστιου κτηρίου, για να κατευθυνθείτε στους ορόφους του. Ευτυχώς, υπάρχει και μαγαζί όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν αναμνηστικά αλλά και πιο οικονομικά προϊόντα, όπως πορτοφόλια και τσάντες. Μην επιλέξετε κάποιο από τα εστιατόρια του εμπορικού για φαγητό, γιατί η αναμονή για τραπέζι είναι πάνω από 45 λεπτά.

    Το εμπορικό κέντρο Harrods

    Χαλαρή απογευματινή βόλτα στο Hyde Park

    Μετά από την επίσκεψη στα Harrods, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το διάσημο Hyde Park. Η λίμνη του Πάρκου, με πάπιες και κύκνους, είναι πολύ επιβλητική τις απογευματινές ώρες, με τα φώτα των κτηρίων να καθρεφτίζονται στα νερά της. Επειδή το απόγευμα δεν μαζεύει πολύ κόσμο, θα μπορέσετε να απολαύσετε το τοπίο με ηρεμία.

    Το Hyde Park

    Πρωινό στο Briki

    Τι και αν νοσταλγήσατε την Ελλάδα. Πιείτε ένα Freddo Espresso και φάτε μια μπουγάτσα στο Ελληνικό μαγαζί Briki στο Clenkerwell. Με θαμώνες και ιδιοκτήτες του μαγαζιού Έλληνες, θα νιώσετε αμέσως οικεία. Εξαιρετική μπουγάτσα και εξαιρετικός καφές

    Γενικότερα Tips

    Για να γλιτώσετε χρόνο από τις μεταφορές, επιλέξτε ένα κεντρικό μέρος να μείνετε.

    Επίσης, το αεροδρόμιο Stansted βρίσκεται σχεδόν δύο ώρες μακριά από το κέντρο ενώ το Heathrow απέχει λιγότερο από μία ώρα.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία ακόμα και χωρίς εισιτήριο, με την προϋπόθεση να έχετε τραπεζική κάρτα που μπορεί να περνά ανέπαφα.



    ΣΧΟΛΙΑ