• Ενέργεια

    Ποια γερμανική εταιρεία με ελληνικές ρίζες θα κατασκευάσει φωτοβολταϊκό 150 MW

    • NewsRoom

    Χρήστος Κολιός, Βασικό στέλεχος AAA Green Energy


    Άδεια για τη δημιουργία ενός ακόμα mega-φωτβολταϊκού πήρε πριν από λίγες ημέρες η Ampelia Solar, η οποία είναι συνδεδεμένη με την γερμανική AAA Green Energy GmbH που έχει σημαντικές ελληνικές ρίζες.

    Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία έλαβε προ ημερών από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) βεβαίωση παραγωγού για φωτοβολταϊκό μέγιστης ισχύος 150 MW, όπως φαίνεται και απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.

    Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αναπτυχθεί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και η εν λόγω άδεια προκύπτει από τη συνένωση δύο μικρότερων αδειών ισχύος 65MW και 85 MW. Με την άδεια αυτή η συνολική ισχύς των προς κατασκευή φωτοβολταϊκών της εταιρείας στα Φάρσαλα ανέρχεται στα 230 MW, καθώς υπάρχει ήδη μία άδεια επιπλέον ισχύος 80 MW.

    Οι ελληνικές ρίζες

    Ο Χρήστος Κολιός αποτελεί σημαντικό στέλεχος του επιτελείου AAA Green Energy  και αναλαμβάνει την αναζήτηση περιοχών για τα έργα ΑΠΕ, ενώ επιβλέπει το σχεδιασμό και την κατασκευή των έργων. Φυσικά, ο Έλληνας που έχει σημαντικό λέγειν εντός της γερμανικής εταιρείας χειρίζεται το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της AAA Green Energy.

    Σημειώνεται δε πως ο κ. Κολιός αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Ampelia Solar που έλαβε την άδεια από τη ΡΑΕ. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 8 Ιουνίου 2021 και λίγες ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 26 Ιουνίου του ίδιου έτους, το μετοχικο κεφάλαιο της εταιρείας μεταβιβάστηκε στην κυπριακή AAA Green Energy Holding Limited, η οποία στο παρελθόν είχε την επωνυμία Perseusarm Holding Limited.

    Ο Χρήστος Κολιός έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στη Γερμανία και έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχείρησεων.

    Ποια είναι η γερμανική εταρεία

    Η AAA Green Energy έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη και διαθέτει 30ετή εμπειρία στα υδροηλεκτρικά, αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα πολύ αποτελεσματικό δίκτυο εμπειρογνωμόνων. Αυτοί καλούνται να σχεδιάζουν, να χρηματοδοτούν, να κατασκευάζουν και να λειτουργούν έργα ΑΠΕ.

    Η AAA Green Energy  δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ήδη έχει εντοπίσει τοποθεσίες για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ στο άμεσο μέλλον. Στο μακροπρόθεσμο μέλλον η εταιρεία επιδιώκει την αύξηση των περιουσιακών της στοιχείων και την επέκταση της δράσης της σε άλλες αγορές.

    Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Μάικλ Μπίσοφ, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στη χρηματοδότηση έργων ακινήτων και υποδομών για θεσμικούς πελάτες στη Γερμανία και την Ελβετία.

    Διαβάστε επίσης

    North Solar: Στα σκαριά φωτοβολταϊκό πάρκο 56 MW στην Κοζάνη – Ξεπερνά τα 200 MW η συνολική ισχύς των μελλοντικών έργων στη Δυτική Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ