• Mononews TV

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Εθνικός στόχος η κάλυψη του επενδυτικού κενού της προηγούμενης δεκαετίας – MononewsTV

    • NewsRoom

    Στις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα και στις προκλήσεις που οφείλει να διαχειριστεί η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα για ένα αύριο ανάπτυξης, ευημερίας και αειφορίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, από το CEO Panel “Re-imagine Greece” του SingularityU Summit.

    «Θα πρέπει να θέσουμε ως εθνικό στόχο την κάλυψη του επενδυτικού κενού που δημιουργήθηκε κατά τη μακρά ύφεση που ακολούθησε την κρίση δανεισμού το 2010 και να δημιουργήσουμε νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, οικοδομώντας έναν ισχυρό παραγωγικό ιστό και μία ευημερία στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και όχι στην αύξηση του δημοσίου χρέους», υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης, ως προοίμιο για τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται να υιοθετήσει η Ελλάδα.

    Ο CEO της Alpha Bank κάλεσε «να δοθεί έμφαση στις ‘γρήγορες επιτυχίες’ στο μέτωπο των επενδύσεων», αναδεικνύοντας ως σημεία στρατηγικών παρεμβάσεων, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα αύξησης του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω συγχωνεύσεων, εξαγορών και επιχειρηματικών συνεργασιών, που θα οδηγήσουν στην αποδοτικότερη αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, την περαιτέρω άρση θεσμικών εμποδίων και, τέλος, την παροχή ισχυρών φορολογικών κινήτρων ως καταλύτες για την κινητοποίηση σημαντικής κλίμακας ιδιωτικών επενδύσεων.

    Σημείο αιχμής για τη στρατηγική επενδύσεων, σύμφωνα με τον κ. Ψάλτη, είναι, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί από την Πολιτεία για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, «ιδίως στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας, που θα προάγει την ικανότητα της χώρας να διεισδύει σε διεθνή κλαδικά οικοσυστήματα», καθώς και στους τομείς του real estate, της αγροδιατροφής, των φαρμάκων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ