• Mononews TV

    Βασίλης Φουρλής (Fourlis): Η επένδυση 3 εκατ. στο νέο ΙΚΕΑ και οι νέες συνθήκες στο λιανεμπόριο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο Όμιλος Fourlis για τη δημιουργία του νέου καταστήματος ΙΚΕΑ στον τέταρτο όροφο του The Mall Athens, στο Μαρούσι, το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, ο πρόεδρος του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής σημείωσε πως «η πανδημία επιτάχυνε τρομερά τις εξελίξεις στο εμπόριο και όχι μόνο. Eνώ στην αρχή όλοι πιστεύαμε ότι έγινε απλά μία επιτάχυνση κάποιων τάσεων που υπήρχαν ήδη, τελικά φαίνεται ότι δεν επιτάχυνε μόνο, αλλά αφήνει ένα αποτύπωμα μόνιμο στον τρόπο ζωής μας.

    Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στις νέες καταστάσεις και αυτό το κατάστημα, εντάσσεται στο καινούριο σκεπτικό της ΙΚΕΑ να είμαστε πιο κοντά στον καταναλωτή. Χωρίς να σημαίνει ότι και τα μεγάλα καταστήματα δεν έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο».

    «Σε όλες τις εκφάνσεις του εμπορίου βλέπουμε αλλαγές οι οποίες προέρχονται από τις καινούριες συνθήκες» τόνισε ο κ. Φουρλής.

    Ενδεικτική άλλωστε είναι και η δυναμική του eshop της ΙΚΕΑ μέσα στην πανδημία. Ενώ προ πανδημίας οι πωλήσεις του αντιστοιχούσαν στο 10% του συνολικού τζίρου, πλέον έχουν διπλασιαστεί φτάνοντας το 20%. Υπολογίζεται, δε, ότι φέτος οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του Ομίλου (ΙΚΕΑ- Ιntersport) θα ανέλθουν στα 80 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 400 εκατ. τζίρου.

    Ο κ. Φουρλής παράλληλα προανήγγειλε ότι στις αρχές του νέου έτους θα ανακοινώσει τη νέα κατηγορία λιανικής στην οποία θα δραστηριοποιηθεί ο Όμιλος.

    Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ, εκτείνεται σε χώρο περίπου 2.000 τ.μ. στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης καταστημάτων εντός του αστικού ιστού. Πρόκειται για το δεύτερο μίνι ΙΚΕΑ που ανοίγει ο Όμιλος στην Ελλάδα μετά από εκείνο που λειτουργεί από τις αρχές του έτους στον Πειραιά. Έως τις αρχές του 2023 η Fourlis σχεδιάζει και δύο μεσαίου τύπου ΙΚΕΑ, σε Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα (8.000-12.000 τ.μ).

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ