• Business

    Βασίλης Φουρλής (Fourlis): Η επένδυση 3 εκατ. στο νέο ΙΚΕΑ και οι νέες συνθήκες στο λιανεμπόριο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Φουρλής, επικεφαλής Ομίλου Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, επικεφαλής Ομίλου Fourlis


    Επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο Όμιλος Fourlis για τη δημιουργία του νέου καταστήματος ΙΚΕΑ στον τέταρτο όροφο του The Mall Athens, στο Μαρούσι, το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, ο πρόεδρος του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής σημείωσε πως «η πανδημία επιτάχυνε τρομερά τις εξελίξεις στο εμπόριο και όχι μόνο. Eνώ στην αρχή όλοι πιστεύαμε ότι έγινε απλά μία επιτάχυνση κάποιων τάσεων που υπήρχαν ήδη, τελικά φαίνεται ότι δεν επιτάχυνε μόνο, αλλά αφήνει ένα αποτύπωμα μόνιμο στον τρόπο ζωής μας.

    Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στις νέες καταστάσεις και αυτό το κατάστημα, εντάσσεται στο καινούριο σκεπτικό της ΙΚΕΑ να είμαστε πιο κοντά στον καταναλωτή. Χωρίς να σημαίνει ότι και τα μεγάλα καταστήματα δεν έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο».

    «Σε όλες τις εκφάνσεις του εμπορίου βλέπουμε αλλαγές οι οποίες προέρχονται από τις καινούριες συνθήκες» τόνισε ο κ. Φουρλής.

    Ενδεικτική άλλωστε είναι και η δυναμική του eshop της ΙΚΕΑ μέσα στην πανδημία. Ενώ προ πανδημίας οι πωλήσεις του αντιστοιχούσαν στο 10% του συνολικού τζίρου, πλέον έχουν διπλασιαστεί φτάνοντας το 20%. Υπολογίζεται δε ότι φέτος οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του Ομίλου (ΙΚΕΑ- Ιntersport) θα ανέλθουν στα 80 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 400 εκατ. τζίρου.

    Ο κ. Φουρλής παράλληλα προανήγγειλε ότι στις αρχές του νέου έτους θα ανακοινώσει τη νέα κατηγορία λιανικής στην οποία θα δραστηριοποιηθεί ο Όμιλος.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρόεδρο του Ομίλου Fourlis, Βασίλη Φουρλή στα εγκαίνια του νέου ΙΚΕΑ στο The Mall Athens

    Το μίνι ΙΚΕΑ στο The Mall Athens

    Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ, εκτείνεται σε χώρο περίπου 2.000 τ.μ. στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης καταστημάτων εντός του αστικού ιστού. Πρόκειται για το δεύτερο μίνι ΙΚΕΑ που ανοίγει ο Όμιλος στην Ελλάδα μετά από εκείνο που λειτουργεί από τις αρχές του έτους στον Πειραιά. Έως τις αρχές του 2023 η Fourlis σχεδιάζει και δύο μεσαίου τύπου ΙΚΕΑ, σε Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα (8.000-12.000 τ.μ).

    Το ΙΚΕΑ στο The Mall Athens διαθέτει συνολικά 1.300 κωδικούς από τους 8.000-9.000 συνολικά του ΙΚΕΑ. Ωστόσο και οι υπόλοιποι κωδικοί μπορούν να παραγγελθούν από το συγκεκριμένο κατάστημα και οι καταναλωτές είτε να τους παραλάβουν από τα ΙΚΕΑ Κηφισού και Αεροδρομίου, είτε στο σπίτι τους.

    Το κατάστημα έχει πολλά ψηφιακά χαρακτηριστικά. Μέσω του Ιkea app, οι καταναλωτές θα μπορούν να σκανάρουν όλα τα προϊόντα, τα χαρακτηριστικά τους, τις εναλλακτικές επιλογές, καθώς και τη διαθεσιμότητά τους.

    Ελλείψεις στο 13% των προϊόντων – Ανατιμήσεις από το νέο έτος

    Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην τροφοδοτική αλυσίδα, ο κ. Φουρλής σημείωσε πως παρατηρούνται ελλείψεις στο 13% των προϊόντων ΙΚΕΑ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουμε το 13% του τζίρου, μπορεί να χάνουμε και πολύ περισσότερο γιατί κάποια είναι πολύ σημαντικότερα από άλλα» σημείωσε ο κ. Φουρλής. Εκτίμησε ωστόσο ότι μετά το τέλος του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

    Όσον αφορά δε στο ζήτημα των ανατιμήσεων σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε αυξήσεις στα προϊόντα των καταστημάτων ΙΚΕΑ ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί από το ερχόμενο έτος με αναπροσαρμογή των τιμοκαταλόγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του νέου μίνι ΙΚΕΑ στο The Mall Athens 



    ΣΧΟΛΙΑ