• Mononews TV

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Έτος ρεκόρ το 2022 – Οι πυλώνες ανάπτυξης για το 2023 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Χρονιά ισχυρών επιδόσεων χαρακτήρισε το 2022 ο CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, με το 2023 να προβλέπεται ακόμα καλύτερο, με τον Όμιλο να συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα ύψους 640 εκατ. ευρώ σε δίκτυα 5G και οπτικές ίνες.

    Ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι μεγάλος το 2023, ωστόσο ο ΟΤΕ διατηρώντας τα όπλα του, που είναι το επενδυτικό του πρόγραμμα αλλά και η ισχυρή πελατειακή του βάση σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, αναμένεται να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να διατηρήσει τη θέση του στην αγορά. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Επίσης η Διοίκηση για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης της Telekom Romania, καθώς σε σχετική ερώτηση είπε πως «παρακολουθούμε την αγορά για οποιαδήποτε στρατηγική κίνηση που θα είχε νόημα».

    Στην Ελλάδα το 2022 τα έσοδα και η κερδοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 4%, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης η Διοίκηση για την αναπροσαρμογή της Πολιτικής Αμοιβών των Μετόχων του ΟΤΕ καθώς και για το ύψος του μερίσματος, αφού θα προτείνει τη διανομή μικτού μερίσματος ύψους 0,5765 ευρώ ανά μετοχή συνολικής αξίας 425 εκατ. ευρώ (250 εκατ. ευρώ και Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών ύψους 175 εκατ. ευρώ περίπου) ανέφερε πως υφίσταται one-off υποχρέωση πληρωμής φόρων 100 εκατ. ευρώ το 2023, η οποία αντισταθμίζεται μόνο εν μέρει από τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των λειτουργικών κερδών.

    Ο ΟΤΕ είναι σήμερα ο κύριος Systems Integrator για τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρέχοντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, και αναμένει συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στον τομέα του ICT τα επόμενα χρόνια, λόγω και της σταδιακής υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τα δίκτυα FTTH μέσα στο 2023, αλλά και τα δίκτυα 5G, όπου θέλει να επιτύχει το 90% της πληθυσμιακής κάλυψης.

    Επίσης ο CEO του ΟΤΕ επεσήμανε την μάχη που δίνει ο ΟΤΕ για την πειρατεία, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΟΤΕ το 2023 είναι ο περιορισμός της.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ