• Mononews TV

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Δεν αυξάνουμε τις τιμές τηλεφωνίας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Επιστημονική φαντασία χαρακτήρισε ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ τα σενάρια περί δημόσιας πρότασης της Deutsche Telekom κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, δίνοντας παράλληλα τη δική του εκδοχή για την στασιμότητα της μετοχής εδώ και περίπου ένα χρόνο.

    Η μετοχή πήρε μια ανάσα μέσα στο καλοκαίρι του 2023, όπου έφτασε στα 15,7 ευρώ, ωστόσο από τότε, με χθεσινό κλείσιμο στα 13,63 ευρώ, έχει σταδιακά διολισθήσει κατά 13,18%.

    Ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι δεν μπορεί να βρει κάποια σοβαρή εξήγηση για την πτώση της μετοχής και γιατί έχει κολλήσει περί τα 13,5 ευρώ. Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ούτε κίνηση αλλά ούτε και κάποια επιθυμία από πλευράς DT για δημόσια πρόταση και η μόνη εξήγηση είναι ότι το χαρτί ακολουθεί την γενικότερη τάση στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Τα fundamentals είναι υγιέστατα και εξαιρετικά και ως εκ τούτου δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. Η εξήγηση ίσως έχει να κάνει με τις κινήσεις των κεφαλαίων των επενδυτών. Και από την τάση που υπάρχει στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι επενδυτές ίσως να μην βλέπουν στις τηλεπικοινωνίες το στόρι που βλέπουν σε άλλες αγορές» επεσήμανε ο CEO του ΟΤΕ.

    Πάντως η τάση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών δεν είναι θετική, αφού η μετοχή της Deutsche Telekom έχει μια πτώση 10% το εξάμηνο, η Vodafone έχει χάσει πάνω από 20% το αντίστοιχο διάστημα ενώ και η μετοχή του βρετανικού κολοσσού BT Group έχει χάσει πάνω από 24%.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ