• Mononews TV

    Τρία νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης 30.000 ανέργων – mononewsTV

    • NewsRoom

    Εντός Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων ένταξης 30.000 ανέργων σε τρία νέα επιδοτούμενα προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

    Το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά την επιδότηση θέσεων εργασίας για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 45 και άνω σε περιοχές με μεγάλο δείκτη ανεργίας, το δεύτερο την προεργασία 10.000 νέων ανέργων ηλικίας 18-30 ετών με στόχο την προετοιμασία τους για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και το τρίτο αφορά επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μητέρες και συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, και αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

    Επιδότηση μισθού έως 80%

    Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την επιδότηση των θέσεων εργασίας 10.000 ανέργους ηλικίας 45 και άνω σε περιοχές με μεγάλο δείκτη ανεργίας. Προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι σε περιοχές με υψηλή ανεργία και άνεργοι μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής και επί μακρόν απομάκρυνση από την εργασία, δυσχεραίνει την πιθανότητα επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

    Το αντικείμενο και ο μισθός

    Οι άνεργοι θα λαμβάνουν 951 ευρώ για 18 μήνες και ο μισθός τους θα επιδοτηθεί από τη ΔΥΠΑ μέχρι και το 80%. Αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη μακροχρονίων ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α), ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας της χώρας με προτεραιότητα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ