ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Mexico City, και συγκεκριμένα στη γειτονιά Roma Norte, το αρχιτεκτονικό γραφείο Max von Werz Architects ανέλαβε την αποκατάσταση και επανερμηνεία μιας κατοικίας του 1913, γνωστής ως Casa C.
Ιδιοκτήτης της είναι ο καλλιτέχνης José León Cerrillo, με τον οποίο το γραφείο συνεργάστηκε στενά, όχι για να «παγώσει» το παρελθόν, αλλά για να το επαναφέρει σε λειτουργική και αισθητική συνομιλία με το παρόν.
Το κτίριο ανήκει στην περίοδο του Porfiriato και φέρει έντονα γαλλικά μορφολογικά στοιχεία: διακοσμητικά φουρούσια, γιρλάντες και σιδηροτεχνία στην πέτρινη πρόσοψη. Όλα αυτά διατηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν με προσοχή, την ώρα που το εσωτερικό επανασχεδιάστηκε ριζικά. Οι αλλεπάλληλες επεμβάσεις προηγούμενων δεκαετιών είχαν αλλοιώσει τα αρχικά τελειώματα, καθιστώντας μια «πιστή» αποκατάσταση σχεδόν αδύνατη. Η απάντηση των αρχιτεκτόνων ήταν όμως η αφαίρεση, όχι η μίμηση.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!
https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Περιμένει «απόψε» απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση
- ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025 – Σε ποιους κλάδους κατευθύνονται
- Στο 0,5% των ελληνικών εξαγωγών προς ΗΠΑ περιορίζεται η επίδραση των νέων αμερικανικών δασμών
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.