• Mononews TV

    Τελευταίες πινελιές σε οδικό έργο αξίας €1,5 δισ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το Υπουργείο Υποδομών βάζει τις τελευταίες πινελιές στον διαγωνισμό για το μεγαλύτερο οδικό έργο που δημοπρατεί αυτή την περίοδο.

    Πρόκειται για τον οδικό άξονα Χανιά-Ηράκλειο του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ), ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται στα 1,5 δισ. ευρώ.

    Ήδη τα επιτελεία μεγάλων εγχώριων και διεθνών ομίλων, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το έργο, βρίσκονται ένα βήμα πριν υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους και, όπως αναφέρουν πηγές με πολύ καλή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασία, θα ξέρουμε ποιοι είναι οι «μνηστήρες» του έως τέλη του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους.

    Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται και από αποφάσεις στη Διαύγεια, το Υπουργείο κλείνει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του διαγωνισμού, καθώς δημοπρατεί τις μελέτες που αφορούν τις απαλλοτριώσεις και το παράπλευρο δίκτυο του Χανιά-Ηράκλειο και της προαίρεσης Κίσαμος-Χανιά.

    Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο τρέχει τις διαδικασίες για έναν διαγωνισμό αξίας 142.000 ευρώ, για τον οποίο έχουν κληθεί να δώσουν προσφορές οι εξής φορείς:

    ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.

    ΤΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Γιατί είναι σημαντικός ο συγκεκριμένος διαγωνισμός
    Το σημαντικότερο μέρος των μελετών αφορά το παράπλευρο δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αξίας 1,5 δισ. ευρώ αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα και του παράπλευρου δικτύου που θα διαρκέσει τέσσερα έτη, καθώς και τη λειτουργία-συντήρησή του που θα διαρκέσει 26 έτη.

    Ωστόσο, όσον αφορά μόνο το μέρος της συντήρησης-λειτουργίας του παράπλευρου δικτύου θα υπάρξει ένα τμήμα που θα δημοπρατείται στο μέλλον μέσω της Περιφέρειας Κρήτης και αυτό αναμένεται να καθοριστεί από τον μικρότερο διαγωνισμό.

    Επομένως, το ποσοστό της συντήρησης του παράπλευρου δικτύου που θα αναλάβει ο ανάδοχος της συνολικής σύμβασης, αναμένεται να επηρεάσει και το ύψος των προσφορών των σχημάτων που εποφθαλμιούν το έργο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ