• Mononews TV

    ΤΙΤΑΝ: Η μοναδική ελληνική εταιρεία με A στη λίστα του CDP – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, μία από τις 147 στην Ευρώπη και τις 283 εταιρίες, από όλους τους κλάδους, που έλαβαν την ανώτατη βαθμολογία «Α» από το CDP στο σύνολο των περίπου 15.000 εταιριών που βαθμολογήθηκαν.

    Η ετήσια διαδικασία περιβαλλοντικών δημοσιοποιήσεων και αξιολόγησης από το CDP αναγνωρίζεται ευρέως ως το «χρυσό πρότυπο» εταιρικής περιβαλλοντικής διαφάνειας. Για την αξιολόγηση των εταιριών ακολουθείται μία ενδελεχής και ανεξάρτητη μεθοδολογία με τη βαθμολογία να κυμαίνεται μεταξύ «Α» και «D-».

    Το 2022, από την Ευρώπη προήλθε το 50% των εταιρειών με «A» οι οκτώ από τις 12 εταιρείες «Triple A» παγκοσμίως (τρία A για την πολιτική για το περιβάλλον, τα δάση και το νερό ταυτόχρονα).

    Το 20% (δηλαδή 29 εταιρείες) των εταιρειών στην A List στην Ευρώπη είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι 24 από τη Γαλλία, οι 17 από την Ισπανία και οι 15 από τη Γερμανία. Από την Ελλάδα μόνο μία, ο όμιλος Τιτάν.

    Το 2022, ο ΤΙΤΑΝ δεσμεύτηκε σε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του CO2 οι οποίοι επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) ως συμβατοί με τα επίπεδα μειώσεων που απαιτούνται για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5°C.

    Η ζήτηση της αγοράς για εταιρική περιβαλλοντική διαφάνεια είναι πιο δυνατή από ποτέ.

    Το 2022 ήταν έτος ορόσημο για τις εταιρικές γνωστοποιήσεις, και εν όψεις του υποχρεωτικού κανονισμού για γνωστοποιήσεις που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε πολλές μεγάλες οικονομίες, περισσότεροι από 680 επενδυτές με περισσότερα από 130 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 280+ μεγάλοι καταναλωτές με αγοραστική δύναμη 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ζήτησαν από χιλιάδες εταιρείες να πραγματοποιήσουν γνωστοποιήσεις σύμφωνα με το CDP το 2022. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τις 18.700 οι εταιρικές γνωστοποιήσεις που έσπασαν ρεκόρ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ